Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

GettyImages-507360566
2021.12.01. 21:58

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre... Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek társelnöke egy interjúban. Annalena Baerbock, a leendő német külügyminiszter úgy fogalmazott: Berlin „európai demokráciaként és a transzatlanti demokratikus szövetség” tagjaként „rendszerszintű”, szisztémák közötti versengést folytat egy olyan „autoriter rezsimmel”, mint Kína. Szerinte ezért „stratégiai szolidaritásra” kell törekedni a „demokratikus partnerekkel, hogy együtt védjük értékeinket és érdekeinket, és kitartóan támogassuk ezeket az értékeket külpolitikánkban”, írta az MTI.

Baerbock úgy vélte: Kínának érdeke fűződik, hogy hozzáférjen az uniós piachoz, és nagy gondba kerülne, ha nem tudná értékesíteni az olyan régiókból származó termékeit, mint Hszincsiang, ahol „a kényszermunka általános gyakorlat”. Úgy látja: sokkal többet kell használni a közös belső piacot a külpolitika eszközeként.

Megjegyezte: „közös európai Kína-politikára van szükség” az Európai Unióban.

A német diplomácia leendő vezetője nemcsak az importkorlátozások lehetőségét vetette fel, hanem azt is jelezte, hogy nem zárja ki a pekingi téli olimpia bojkottját.

(Borítókép: Egy férfi sétál a 2022-es téli olimpiát hirdető tábla mellett 2016. január 22-én. Fotó: Kevin Frayer / Getty Images)  • Vennék
  • Hírek