A felfüggesztés után a CNN úgy döntött, kirúgja Chris Cuomót

2021.12.05. 07:26 Módosítva: 2021.12.05. 07:26
A CNN végleg elbocsátotta szombaton nagynevű műsorvezetőjét, Chris Cuomót, mert munkaadójának szabályzatát megszegve tanácsot adott bátyjának, Andrew Cuomónak, korábbi New York-i kormányzónak az ellene szexuális zaklatás gyanújával folyó nyomozás ügyében, nevezetesen, hogy miként kezelje azt a nyilvánosság előtt.

Chris Cuomo már májusban beismerte, hogy tanácsokkal látta el bátyját és munkatársait, megpróbált lejárató információkat gyűjteni az egyik vádló ellen, és hogy ezzel megszegte a CNN szabályzatát. A hírtelevízió ezt akkor nyilvánosan közölte is, de hozzátette, figyelembe vették, hogy a műsorvezető a családja érdekét a munkája elé helyezte.

Szerdán azonban a CNN felfüggesztette Chris Cuomót, mert újonnan felmerült információk szerint egyértelműen jogsértő módon járt el. A hírtévé szombaton közölte, azóta megbíztak egy ügyvédi irodát, hogy értékelje az új információt, és ennek eredménye alapján úgy döntött a médium vezetése, hogy végleg elbocsátja a műsorvezetőt. Azt nem ismertette a CNN, hogy mi volt az inkriminált új információ – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

A szexuális zaklatással vádolt Andrew Cuomo a botrányok miatt augusztusban lemondott a kormányzói tisztségről, október vége óta bűnügyi vizsgálat folyik ellene.

(via CNN, Reuters, MTI)  • Tippek
  • Biztosítás