Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Elöntötte a víz a spanyol utakat, egy nő meghalt

K EPA20211210235
2021.12.10. 21:55

Halálos áldozatot követelt az esős idő Spanyolország északi részén, Navarra tartományban pénteken. A rendőrség tájékoztatása szerint Sunbilla településen egy 49 éves nő vesztette életét, amikor földcsuszamlás miatt autójára ráomlott saját házának egyik melléképülete – írja az MTI.

A napok óta tartó heves esőzések miatt évtizedek óta nem látott áradások pusztítanak, az Agra, az Ega, a Larraun, az Ezkurra, az Urederra és a Baztán folyók is kiléptek medrükből, elárasztva utcákat, házakat, pincéket.

A hatóságokat több településen, köztük a tartomány fővárosában, Pamplonában is riasztották, hogy kimentsék a vízzel körülzárt épületekben, járművekben rekedt embereket.

Az esős időjárás hasonló problémákat okoz a szomszédos Baszkföldön is, ahol Mendaro település kórháza vált megközelíthetetlenné. Kasztília-León északkeleti részén pedig mintegy 1500 diáknak szünetel a tanítás, mert az áradások miatt lehetetlen a közlekedés.

(Borítókép: Az Arga folyó megáradt vize az észak-spanyolországi Pamplonában 2021. december 10-én. Fotó: Villar López / MTI / EPA / EFE)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport