Részeg matrózok okozhatták a balti-tengeri hajóbalesetet

2021-12-13T141926Z 1547358305 RC2QDR9WZP8D RTRMADP 3 SWEDEN-BALT
2021.12.14. 12:58

Két matróz szervezetében a megengedettnél nagyobb volt az alkohol mennyisége azon a brit hajón, amely egy dán járművel ütközött össze hétfő hajnalban.

A balesetben az 55 méter hosszú Karin Hoj nevű hajó felborult. Egyik matróza meghalt, egy másik embert pedig még mindig keresnek. 

A svéd ügyészség (a baleset ugyanis svéd vizeken történt) több, különféle vétség miatt is vizsgálódik. Ezek közé tartozik a közlekedési mulasztás, halált okozó mulasztást, illetve a matrózok esetleg részegsége is felmerült ezek közt.

A brit hajó, a Scot Carrier legénységéből egyelőre két matrózt (egy britet és egy horvátot) tartanak őrizetben. 

Az őrizetbe vett gyanúsítottak mindketten pozitív alkoholteszt produkáltak. 

– mondta a Reutersnek az üggyel foglalkozó ügyész, aki azt is elmondta, hogy egyikük a gyanú szerint nagyon részeg lehetett annak fényében, amit a baleset idején csinált. 

Az ügyész azt is közölte, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a két hajú eredetileg párhuzamosan haladt egymással, amikor az egyik jármű hirtelen irányt váltott és beleszaladt a másikba. 

A matrózokat csütörtökig tarthatják fogságban, akkor születhet döntés arról, hogy letartóztatásba helyezik-e őket. Mindeközben a másik eltűnt matrózt még mindig keresik, a parti őrség kedden ismét a baleset helyszínen kutat utána. 

(via Reuters)

(Borítókép: Mentőmunkások dolgoznak a Karin Hoej dán teherhajó fedélzetén 2021. december 13-án. Fotó: Tt News Agency / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport