18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Robbantottak egy kolumbiai repülőtéren, többen meghaltak

2021.12.14. 20:30

Hárman életüket vesztették a kolumbiai Cúcuta határváros nemzetközi repülőterén elkövetett két robbantásban kedden .

Az első áldozat az elkövető volt, akkor vesztette életét, amikor megpróbált átjutni a Camilo Daza repülőtér kerítésén, és működésbe lépett a robbanószerkezet. A másik két halott két rendőr, aki az első robbantást követően egy elhagyott csomagot vizsgált át, amikor működésbe lépett a második pokolgép.

A repülőtéren történtek miatt felfüggesztették a légi közlekedést.

Az utóbbi időszakban ismételten követtek el merényleteket a karhatalom, valamint közintézmények ellen, ezeket gyakran a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű egykori gerillaszervezet szakadár csoportjai vagy a még mindig aktív Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) gerillaszervezet számlájára írják.

A FARC és a kolumbiai kormány 2016-ban kötött békemegállapodást. Azóta a biztonsági helyzet javult, bár júniusban lövéseket adtak le Duque helikopterére, amellyel Cúcutába érkezett, azt megelőzően pedig egy katonai támaszpont ellen követtek el pokolgépes merényletet, amelyben több mint harmincan sebesültek.

(MTI)