18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ötre emelkedett az ausztrál ugrálóvár baleset áldozatainak száma

2021.12.16. 08:28

Öt gyerek meghalt, többen pedig kritikus állapotban vannak, miután lezuhantak egy ugróvárból, amelyet a szél a levegőbe repítettek a tasmániai Devonport város általános iskolájában. 

A körzeti rendőrkapitány, Darren Hine elmondta, hogy a balesetben két lány és két fiú halt meg, illetve még öten megsérültek, akik közül négy állapota kritikus volt. A legfrissebb jelenté szerint, amit az ausztrál ABC közölt elhunyt az egyik kórházba szállított gyermek is, ezzel ötre nőtt az áldozatok száma.

A hatósági vezető beszámolt róla, hogy délelőtt 10 óra körül egy erős széllökés 10 méter magasra emelte fel az ugrálóvárat, ami ezután a  földre zuhant.

A hatóság vizsgálatot indított, hogy kiderüljön mi vezetett a tragédiához. Az iskolát aznapra bezárták, a szülőket arra kérték, hogy vigyék haza gyermekeiket, illetve szakértő tanácsadást biztosítanak azoknak, akik ezt kérik.

(via The Syndey Morning Herald, ABC