Közel 174 ezer bevándorlót tartóztattak fel az Egyesült Államok déli határán novemberben

2021.12.18. 07:42

Novemberben mintegy 174 ezer határsértőt tartóztattak fel az Egyesült Államok déli határán, az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségének (CBP) pénteki tájékoztatása szerint az esetek negyedében olyan bűnismétlőkről van szó, akiket az utóbbi egy évben legalább egyszer már elfogtak a határ illegális átlépése közben.

Az ügynökség összehasonlításul felidézte, hogy a tavalyi év azonos időszakában körülbelül 72 ezer bevándorlót tartóztattak fel az amerikai-mexikói határon. Az idei év októberéhez (165 ezer határsértő) képest pedig 5 százalékkal többet. A felnőtt kísérő nélkül úton lévő fiatalkorú bevándorlók száma is 9 százalékkal volt magasabb, vagyis csaknem 14 ezer novemberben az azt megelőző hónappal összehasonlítva.

A legtöbb illegális bevándorlót haladéktalanul kitoloncolják, sokan közülük azonban ismét szerencsét próbálnak, hogy bejussanak az Egyesült Államokba. A demokrata párti Joe Biden elnököt bírálatok érik a republikánusok részéről, akik azt állítják, hogy liberális bevándorlási politikájával migrációs válságot váltott ki, miközben a tiltott déli határátlépések száma történelmi csúcson áll.

(via MTI)