Mennek haza a vendégmunkások, kilométeres kocsisorok állnak a román határon

K EPA20200317372
2021.12.18. 18:50

Közel négy órás várakozási idő alakult ki a magyar-román határon, elsősorban amiatt, hogy nagy számban mennek haza a Magyarországon átutazó román vendégmunkások.  Az már a minap kiderült, hogy a vendégmunkások miatt több ezer román rendőrt vezényelnek a határra.

A lépés szükségessége szombaton be is igazolódott. Az útinform honlapján szombat délután azt írták, hogy: 

  • Az M4-es autópályán, a nagykereki határ kilépő oldalán a várakozó járműoszlop hossz kb. 2 km-es,
  • Az M43-as autópályán, a csanádpalotai határ kilépő oldalán a várakozó kamionsor hossza kb. 11 km-es, míg a személygépjármű sor hossza kb. 6 km-es,
  • A 44-es főúton, a gyulai határ kilépő oldalán a várakozó járműoszlop hossza kb. 3 km-es,
  • A 49-es főúton, a csengersimai határ kilépő oldalán a várakozó személygépjármű sor hossza kb. 2 km-es.

A foter.ro oldalán azt kora délután, hogy a nagylaki 2-es számú határátkelőnél körülbelül négy órát kell várni a határátlépésre, pedig nyolc sávot nyitottak meg a Románia irányába haladó forgalomnak.

Ezen kívül a magyar határrendészet szerint a kiszombori és a nagylaki közúti határátkelőhelyen is intenzív a forgalom Románia irányába. Azoknak, akik személyautóval jönnének Romániába, 3, míg az autóbuszoknak is egy órát kell várakoznia. A teherforgalomban szintén három órát kell várakozni – írták. 

A határátlépést a vendégmunkások nagy számban való érkezése mellett az is lassítja, hogy a román hatóságok alapos tesztelést folytatnak a határon a koronavírus-járvány miatt. 

(via foter.ro, Útinform)

(Borítókép: Christian Bruna / EPA / MTI)  • Hírek
  • Személyi kölcsön