Újabb gyerek halt bele a sérüléseibe az ausztráliai ugrálóvár-baleset után

2021-12-16T083007Z 358872355 RC2CFR9N1LOT RTRMADP 3 AUSTRALIA-SC
2021.12.19. 08:32

Újabb gyerek, egy 11 éves fiú halt bele a sérüléseibe, és ezzel már hatra nőtt az ausztráliai ugrálóvár-baleset halálos áldozatainak száma – közölte a tasmaniai rendőrség vasárnap, írta meg az MTI. Hozzátették: két sérült gyermeket válságos állapotban továbbra is kórházban ápolnak, egy pedig hazatérhetett.

A baleset csütörtökön történt, miután a szél felkapott és felborított egy ugrálóvárat a Tasmania északnyugati részén fekvő Devonport egyik általános iskolájában egy tanév végi rendezvényen. A szerencsétlenségnek összesen kilenc érintettje volt, rendőrségi tájékoztatás szerint sok gyerek mintegy tíz méter magasról zuhanhatott le. Az ügyben nyomozást indítottak.

A tragédia mélyen megrendítette az ausztrálokat. A devonporti iskolát virágokkal árasztották el, és 1,2 millió ausztrál dollár adomány érkezett az áldozatok hozzátartozói számára. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elmondta: a mentőcsapatok és a közösség tagjai összesen 800 ezer ausztrál dollárt vehetnek igénybe a trauma feldolgozását támogató tanácsadásra – számolt be az AAP ausztrál hírügynökség.

(Borítókép: Helyszínelők a baleset után 2021. december 16-án. Fotó: Stringer / REUTERS)