Kanadában mínusz 40 fokot mérnek, de mínusz 55-nek is lehet érezni

GettyImages-1237440300
2021.12.28. 23:18
Marad a riasztás Kanada nyugati tartományaiban, ahol a hét elején mínusz 40 foknál is hidegebbet mértek.

Az Egyesült Államok nyugati részét is egy erős hideghullám tartja szorításban. Sokfelé járhatatlanok az utak a leesett hatalmas mennyiségű hó miatt. Ugyanez igaz Kanada nyugati részére is. A Global News értesülései szerint a legrosszabb a helyzet Brit Kolumbiában, és az Albertában található Calgaryban, illetve Edmontonban.

A rettentő hideg miatt a hatóságok bezáratták a sípályákat, és tilos a családi házak mögötti ideiglenes jégpályák használata is.

A kanadai hatóságok fenntartják a rendkívüli hideg miatt kiadott riasztást Albertában, Brit Kolumbiában és az ország más nyugati körzeteiben is. A hőmérséklet mínusz 40 fok, vagy annál is hidegebb, de a fagyos szélben a helyiek ezt akár mínusz 55 fokosnak is érzékelhetik.

(Borítókép: Extrém hideg Kanadában 2021. december 27-én. Fotó: Artur Widak / NurPhoto / Getty Images)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.