Ámokfutás karácsony után: négy emberrel végzett a denveri tömeggyilkos

2021.12.28. 07:59

Négy emberrel végzett, hármat pedig megsebesített az a felfegyverzett férfi, aki helyi idő szerint hétfő délután öt óra körül lövöldözni az Egyesült Államokban, a coloradói Denverben.

Az ámokfutó – jelentette be Paul Pazen városi rendőrfőnök – először a denveri 1st Avenue és a Broadway sarkán nyitott tüzet. A lövöldözésben két nő meghalt és egy férfi megsebesült. Ezután a 12th és a Williams sarkán végzett egy férfival, de a rendőrséget riasztották egy harmadik lövöldözéshez is a 6th Avenue és a Cherokee sarkán, ahol az ámokfutó elsütötte a fegyverét, de megsebesítenie sem sikerült senkit.

Nem sokkal később – írja a Denver7 News portál – a rendőrök azonosították a kocsiját, üldözőbe vették, és tűzpárbajt vívtak vele. Végül szem elől tévesztették, mert  az ámokfutó kilőtte a nyomába eredő járőrautó kerekeit.

Mint kiderült, a Denvertől nyugatra fekvő Lakewoodba hajtott, ahol kiszállt, egy üzletben lelőtt valakit, majd újra kocsiba vágta magát. Amikor a rendőrök megközelítették, és megadásra szólították fel a Belmar bevásárlónegyedben, fegyverrel válaszolt, végül pedig gyalog menekülni kezdett. Bement egy hotelbe, ahol rálőtt valakire a recepción, és kirohant, de egy rendőr várta. Őt a kettejük között kialakuló tűzpárbajban megsebesítette, messzire viszont ezután már  nem jutott, a rendőr helyszínre vezényelt társai ugyanis végeztek vele.

Arról egyelőre nem tudni, hogy terrorizmusról lenne szó, Paul Pazen bűnügyről beszélt, ugyanúgy, ahogy a vele sajtótájékoztatóra kiálló John Romero lakewoodi rendőrségi tisztségviselő is.

Ünnepi időszakban járunk. Egy ilyesfajta ámokfutás nem normális ilyenkor

– nyilatkozta megtörten Paul Pazen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport