Két tucat ember meghalt, 90 ezren földönfutóvá váltak a brazíliai áradásokban

2021.12.30. 13:27

Legalább huszonnégyen meghaltak a brazíliai áradásokban november vége óta - jelentette az AFP francia hírügynökség csütörtökön.

Az árvíz 140 települést és csaknem félmillió embert érintett, és több mint 90 ezren kényszerültek elhagyni otthonukat. Az ítéletidő jelentős károkat okozott az épületekben és az úthálózatban. Egyes térségeket még mindig csak gumicsónakkal és helikopterrel lehet megközelíteni. Az újabb áradások veszélye miatt sokakat ki kellett telepíteni.

Meteorológusok szerint a következő napokban folytatódhat a viharos időjárás, amely valószínűleg az ország délkeleti részén található, népes lakosságú tagállamokat fogja sújtani.

Jair Bolsonaro brazil elnök kedden kétszázmillió realt tett elérhetővé az infrastruktúra helyreállítására az özönvízszerű esőzések által érintett öt tagállam számára.

A Brazília keleti részén fekvő Bahia állam kormányzója, Rui Costa kevesellte az összeget. Elmondta: az árvíz hatalmas pusztítást végzett, mintha háború dúlt volna a térségben. Costa "Bahia történetének legsúlyosabb katasztrófájaként" beszélt az áradásokról.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport