16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Egy egész város maradt fűtés nélkül Romániában

2022.01.03. 19:27

Pópát hívott Motru város távhőszolgáltatójának vezetője, hogy felszenteléssel segítse az üzemében fellépő meghibásodást elhárítani, aminek következtében az egész városban leállt a távhő- és a melegvíz-szolgáltatás – tájékoztat róla a Főtér.

Kellemetlen volt az év vége a dél-romániai Gorj megyében található Motru városában, ahol december 30-án üzemzavar alakult ki a helyi távhőszolgáltatónál, így település lakásaiban és az intézményeiben fagyoskodtak az emberek, a benti hőmérséklet már a kintihez közelített. A meghibásodás mintegy 15 ezer embert érintett.

Az üzem vezetése a műszaki problémát a rendelkezésre álló eszközeivel, illetve embereivel kezdte meg kijavítani, ám a cég vezetője ezen is túlment, és amolyan extra segítségként egy pópát hívott a helyszínre, aki a meghibásodás helyszínén levezényelt egy egyházi szertartást, majd felszentelte a helyet. 

A helyi beszámolók szerint a jelen levő munkások az első döbbenet után jól szórakoztak, illetve a város polgármestere biztos, ami biztos alapon arra kérte a megyei tanfelügyelőséget, hogy halassza el a hétfői iskolakezdést, avagy kezdődjön online a tanítás, hogy a diákoknak ne kelljen a jéghideg osztálytermekben dideregniük. 

(via Főtér)  • Hírek
  • Bankszámla