76 év után kapta kézhez férje levelét egy özvegy

2022.01.07. 11:06

Egy Németországban állomásozó amerikai katona édesanyjának írt levele 76 év után érkezett meg Massachusettsbe. John Gonsalves őrmester 22 évesen írta a levelet 1945 decemberében Woburnben élő édesanyjának, miután véget ért a második világháború – írja az MTI.

A felbontatlan levél 75 évig hevert az amerikai postaszolgálat egy pittsburghi hivatalában, mielőtt megtalálták volna. A levélben ez olvasható:

Drága Anya! Ma kaptam meg a másik leveledet, és nagyon örültem, hogy jól mennek a dolgok. Ami engem illet, jól vagyok, minden rendben. De ami a kaját illeti, az többnyire elég pocsék.

John Gonsalves 2015-ben hunyt el. Édesanyja sincs már az élők sorában. A posta azonban megtalálta a katona özvegyének, Angelinának a címét. A pár öt évvel a levél elküldése után ismerkedett meg egymással.

A posta alkalmazottai nemcsak az eredeti levelet küldték el az özvegynek, hanem egy kísérőlevélben azt is hangsúlyozták, hogy nagyon fontosnak tartották az egykori levél eljuttatását. A Gonsalves család a levél kézhezvétele után felhívta a postát és köszönetet mondott.

Angelina Gonsalves a helyi televízióban elmondta: hihetetlennek tartja, hogy 76 év után megkapták férje kézzel írott levelét. A 89 éves özvegy hozzátette, úgy érezte a levél láttán, mintha visszatért volna a férje.  • Hírek
  • Hírek