18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Futás közben gyilkoltak meg egy 23 éves ír tanárnőt

GettyImages-1237702064
2022.01.13. 19:35

Ashling Murphy szerda délután indult futni Tullamore városában. Egy 40 éves férfi már a városon kívül, egy csatorna közelében támadt rá. A 23 éves nő még a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított két másik – vélhetően ugyancsak kocogó – nő elől elmenekült a helyszínről, de a rendőröknek sikerült elkapniuk őt. A nyomozásra legalább 50 embert ráállítottak a hatóságok. 

Minden követ megmozgatunk azért, hogy ennek a bűntettnek az elkövetője a megfelelő büntetésben részesüljön 

– mondta Eamonn Curley körzeti rendőrfőnök. Közlése szerint kollégái telefonon kaptak bejelentést a támadásról. A helyszínre érve súlyos sérülésekkel találták meg a tanárnőt, akit a kiérkező mentősök orvosi ellátásban részesítették, de nem tudták megmenteni az életét. 

Az eddigi nyomozati adatok alapján úgy tudni, hogy a férfi nem ismerte az áldozatot, a rendőrök egyelőre még azt is vizsgálják, hogy mi lehetett a támadás indítéka.  Az ír Independent úgy értesült, hogy a gyanúsított egy román állampolgárságú férfi, aki már 20 éve a környéken él. Úgy tudják, hogy az illetőnek korábban problémái voltak az alkohollal.

Az esetre Helen McEntee igazságügyi miniszter is reagált már, „rendkívül szörnyű bűncselekménynek” nevezve a történteket. Azt kérte, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az esetről, az tudassa ezt a hatóságokkal. 

Ashling Murphy az egyik közeli általános iskolában dolgozott, emellett pedig tehetséges népzenész, az ír Nemzeti Népzenekórus tagja is volt. 2021 márciusában kezdett tanítani, és összesen 28 elsőosztályos diákja volt. 

James Hogan iskolaigazgató szerint az egész közösséget sokkolta a fiatal lány halálhíre. A fiatal tanárt az iskolai közösség mellett korábbi tanárai, valamint az ír népzenészek is búcsúztatták a közösségi médiában. 

Hihetetlenül tehetséges fiatal hölgy volt, aki felejthetetlen benyomást tett azokra, akiknek volt szerencséje ismerni őt

– írta közleményében az ír népzenészek egyesülete, a Comhaltas Ceoltóirí Éireann. 

(via BBC, independent.ie)

(Borítókép:  Brian Lawless / PA Images / Getty Images)