Milánói szexuális zaklatások: két afrikai férfit őrizetbe vettek a rendőrök

2022.01.13. 06:02

Két észak-afrikai származású olasz állampolgárt őrizetbe vettek a szilveszterkor, a milánói Dóm téren elkövetett szexuális támadás tucatnyi gyanúsítottja közül – közölte a milánói ügyészség szerdán. Az ügyben eddig kilenc áldozatot hallgattak meg a nyomozók.

A hatóságok kedden összesen tizennyolc fiatal otthonában tartottak házkutatást Milánó és Torinó területén. Közülük tizenkét fiatallal szemben indult vizsgálat csoportos szexuális erőszak, súlyos testi sértés és rablás vádjával. Mindegyikük észak-afrikai származású, Marokkóból, Algériából és Tunéziából érkeztek Olaszországba, van közöttük olyan, aki már olasz állampolgársággal rendelkezik. A legfiatalabb 15, a legidősebb 21 éves. A fiatalokat a közösségi oldalakon is közölt felvételek alapján, valamint az utcai hatósági térkamerák arcfelismerő programjai segítségével azonosították be.      

A gyanúsítottak közül két személyt őrizetbe is vettek. A két fiatalember – egyikük 2000-ben, a másik 2003-ban született – észak-afrikai bevándorló családból származik. Mindketten olasz állampolgárok, egyikük Milánóban, a másikuk Torinóban él.

Ők ketten a december 31-én éjszaka elkövetett csoportos szexuális támadások közül kettőben biztosan részt vettek. Rendőrségi források szerint a két fiatalt „súlyos felelősség terheli”. Az egyik férfi lakásán megtalálták azokat a ruhákat, amelyekben a szilveszterkor készült utcai videofelvételek szerint rátámadt a nőkre. A hatóságok azzal indokolták őrizetbe vételüket, hogy fennállt külföldre szökésük veszélye, mivel kiderült, hogy külföldi kapcsolatokkal rendelkeznek.  

A beszámolók szerint a milánói Dóm téren és a környező utcákban elkövetett erőszakos cselekedetekkel ugyanazt a korábbról, más esetekből már ismert forgatókönyvet követték: a csoportba verődött fiatal férfiak közül néhányan először szóba elegyedtek a kiszemelt lánnyal, majd a többi férfi körbevette az áldozatot. Egyesek a lánynak háttal állva alkottak gyűrűt, eltakarva, mi történik, hogy kívülről semmit se lehessen látni. Az áldozatok egyike egy hosszabb interjúban számolt be a történtekről

(via MTI)

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.