Videón, ahogy kalapáccsal ütik a brit közmédia épületét díszítő Prospero és Ariel szobrot

GettyImages-1364253709
2022.01.13. 18:18

Szerda délután a Westminster negyedben kalapáccsal ütötte egy férfi a BBC központi szerkesztőségét díszítő egyik szobrot – adta hírül a BBC. A Prospero és Ariel című alkotás 1933 óta díszíti a brit közmédia épületét.

A mű alkotója, Eric Gill hosszú ideje társadalmi viták középpontjában áll, mivel kislányai szexuális zaklatásáról írt naplójában.

Az alkotás eltávolításáért már több csoport is (köztük a QAnon-konteóhívők) kampányolt, a garázdálkodó férfi a szétverés közben azt ordibálta: „pedofil!” A férfit végül tűzoltók szedték le az épületről, és miután a mentősök megvizsgálták, a rendőrség letartóztatta.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép:  Egy férfi kalapáccsal próbálja megrongálni Eric Gill szobrát a BBC Broadcasting House-on 2022. január 12-én Londonban. Fotó: Leon Neal / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport