Kiderült, mikor hirdetnek ítéletet Epstein kerítőjének ügyében

2022.01.15. 08:10

Június végén ismertetik Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein kerítője és volt barátnője büntetését, akit egy New York-i esküdtszék december végén bűnösnek talált kiskorúak rovására elkövetett szexuális bűncselekményekhez kapcsolódó vádpontokban – került nyilvánosságra a bírósági dokumentumokból.

Alison Nathan bírónő június 28-án 11 órára tűzte ki az ítélethirdetés időpontját, miközben továbbra is arról vitáznak, hogy újratárgyalják-e az ügyet. Kiderült ugyanis, hogy az egyik esküdt szexuális erőszak áldozata volt, és a tanácskozás alatt ezt a többiek előtt is felfedte, befolyásolva ezzel esküdttársait – számolt be az MTI.

A történtekről az Index is beszámolt, illetve arról is, hogy Ghislaine Maxwell ügyvédjei emiatt jelezték védencük fellebbezési szándékát, illetve az ügy újratárgyalását követelik. A nőt az ellene felhozott hat vádpontból ötben találták bűnösnek, és a szakértők szerint több évtized is várhat rá a rácsok mögött.

A vád szerint Ghislaine Maxwell 1994 és 2004 között  Jeffrey Epsteinnel együtt kiskorú lányokat toborzott, szexuális „játékokra” készített fel és molesztált az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A jellemzően szegény sorsú, kiskorú lányokat pénzzel és állásígéretekkel hitegetve csábították magukhoz. A nő ügyvédjei azzal érveltek, hogy védencüket bűnbaknak használják, miután Epstein már nem él. Szerintük az áldozatok rosszul emlékeznek a történtekre, és pénzügyi haszon reményében sározták be a Maxwellt.

Jeffrey Epsteint a manhattani ügyészség 2019 júliusában több tucat lány és nő szexuális kizsákmányolásával vádolta meg. A férfi később öngyilkos lett a börtönben, de korábban már elítélték egy 14 éves lány ellen elkövetett szexuális bűncselekményért.

Maxwellt 2020 júliusában tartóztatták le az Egyesült Államok északkeleti államában, New Hamsphire-ben, ahol egy kies házban bujkált. Egy szövetségi bíró elutasította, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen.

Kapcsolódó

Folytatódhat a szexuális zaklatási ügy András herceg ellen

Egy szövetségi bíró úgy látja, van alapja a folytatásnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport