2024. június 19. 15:00
Horvátország
Albánia
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

Őrizetbe vették a haiti elnök meggyilkolásának fő gyanúsítottját

2022.01.16. 07:23

A jamaicai hatóságok őrizetbe vettek egy volt haiti szenátort, aki Jovenel Moise haiti elnök meggyilkolásának a fő gyanúsítottja – közölte a jamaicai rendőrség.

Dennis Brooks rendőrségi szóvivő elmondta, hogy John Joel Joseph ismert politikust, aki ellen a haiti hatóságok a Moise-gyilkosság ügyében elfogatóparancsot adtak ki, pénteken vették őrizetbe a hatóságok.

Brooks arra nem kívánt válaszolni, hogy az őrizetbe vétel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kérésére történt-e, amely szintén nyomoz az ügyben. Az sem ismert, hogy Josephet Jamaicán vették-e őrizetbe – számolt be az MTI.

Moise ellen tavaly júliusban, saját otthonában követtek el merényletet, amelyben a felesége is megsebesült. Halála tovább mélyítette a karibi térség legszegényebb országában uralkodó belpolitikai zűrzavart.

A merénylet után napokkal a haiti rendőrfőnök, Leon Charles közölte, hogy Joseph kulcsfontosságú szerepet játszott az összeesküvésben, feltehetően ő szállította a fegyvereket és szervezte meg a találkozókat. A rendőrség körözést adott ki ellene.

Haitin már mintegy 45 embert tartóztattak le a Moise elleni merénylet ügyében, ám vádemelés egyelőre nem történt, a hatóságokat pedig több bírálat is érte, egyebek között azt vetik a szemükre, hogy befolyásolni próbálják a tanúkat és megfélemlítik az ügyben közreműködőket.

Az Egyesült Államok januárban egy kolumbiai férfi ellen emelt vádat a Moise-gyilkosságban való bűnrészesség vádjával. Mario Palaciost az amerikai hatóságok Panamában fogták el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport