Több mint 10 évig tartotta fogságban a beteg lányát egy román férfi

2022.01.17. 18:49
Több mint egy évtizedig tartotta bezárva a lányát egy 70 éves román férfi egy elszigetelt betonbunkerben. A nőt epilepsziás zavara ellenére évek óta nem látta orvos.

Egy kanapé, egy rothadó hűtőszekrény és egy vödörből rögtönzött vécé – ez jelentette 11 évig az otthont egy 42 éves epilepsziás zavarral küszködő román nőnek. A 70 éves, román állampolgárságú Nicolae Manolache 2002-ben tért vissza az Egyesült Államokból lányával, aki ott még gyógyszeres kezelést kapott betegsége miatt. 

A férfi 2011 óta tartotta foglyul a lányát, mondván, hogy nem akarta bántani, csupán azért zárta be, hogy ne kóboroljon el az erdőben, ahol baja is eshetett volna. Azonban az embertelen körülményeket nem tudta mivel magyarázni az apa, ahogy azt sem, miért nem biztosított megfelelő orvosi ellátást a lányának. 

Bár Nicolae Manolache azt állította, hogy rendszeresen gondoskodott róla, amikor rátaláltak a lányra, a szobájában lévő vödör már tele volt ürülékkel. A férfi a kihallgatáson azt állította, hogy ő maga is a bunkerben élt, azonban ezt a lány tagadta. Egyébként az apa mindenkinek azt hazudta, hogy a lánya még kint van Amerikában. 

A betonbunkert a rendőrök véletlenül fedezték fel. A nőből nem tudtak egyelőre sok mindent kihúzni, ugyanis kérdéseikre folyamatosan „nem tudom” vagy „nem hiszem” kifejezésekkel válaszolt. 

(via 24.hu

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport