Budapestre látogat az oltásellenes brazil elnök, Bolsonaro

GettyImages-1237118109
2022.01.17. 15:09

Februárban Budapestre érkezhet az oltásellenes brazil elnök, Jair Bolsonaro.

Erről az Azonnali értesült kormányzati forrásokból. Azt írták, hogy már zajlik is a budapesti látogatást előkészítése, és hogy Bolsonaro azt követően jön majd Budapestre, hogy felkeresi Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A hírt megerősíti az is, hogy a brazil lapok már tavaly novemberben arról írtak, hogy Bolsonaro valamikor 2022-ben Magyarországra jöhet, ennek a látogatásnak az időpontja látszik most körvonalazódni. 

Orbán Viktor és Jair Bolsonaro jó kapcsolatát mutatja, hogy a magyar miniszterelnök 2018-ban egyike volt azoknak az állami vezetőknek (Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfő és Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök mellett), aki személyesen is részt vett Bolsonaro elnöki beiktatásán 2018 január 1-jén.

A brazil elnök és a magyar kormányfő az oltás kérdésében viszont nagyon nem ért egyet, Bolsonaro ugyanis önmagát már régóta oltásellenesnek vallja, legutóbb például azon háborodott fel, hogy a brazil szakértők azt javasolták, hogy a gyermekeket is oltassák be a koronavírus ellen. Azt is állította korábban a közösségi médiában, hogy az oltás AIDS-et okozhat. 

(via Azonnali.hu)

(Borítókép: Jair Bolsonaro 2021. december 9-én. Fotó: Andressa Anholete / Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás