Botond, Mózes
EUR 389,77 Ft
USD 373,47 Ft
12 °C
29 °C

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

2022.01.17. 20:44

Példátlan esőzések pusztítanak Uruguayban. Az EL Pais beszámolója szerint az esőzések leginkább a fővárost, Montevideót, valamint Canelonest sújtották a leginkább. A közösségi médiában keringő felvételek alapján több autó és busz is víz alá került, miközben ezrek maradtak áram nélkül az országban.

Aggodalomra ad okot, hogy az előrejelzések szerint az esőzések a továbbiakban is folytatódnak. Az uruguayi meteorológiai intézet (Inumet) jelentése szerint Montevideóban 50 és 100 milliméter, Canelonesben pedig 50 és 120 milliméter eső esett. A helyi hatóságok szerint 19 ezer ember maradt áram nélkül. Az alábbi videón jól látható, hogy a vízfolyam behatolt szinte mindenhová a városban.

A fővárosban Malvín volt az egyik leginkább érintett negyed, ahol az utcákat heves esőzések sújtották. A helyi hatóságok beszámolója szerint a szakemberek hajnal óta dolgoznak, ahogy „minden erőforrásukat rendelkezésre bocsássák a helyzet kezelésére” – mondta a fővárosi önkormányzat.

Uruguayt nemrégiben sújtotta a Buenos Aireshez hasonló hőhullám, és az előrejelzések szerint a fullasztó hőmérséklet után január hátralévő részében most a heves esőzésekre kell számítani.

(via zyri.net)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek