Pincébe temették elrablói a 11 éves ukrán kisfiút

2022.01.19. 19:24

Ukrajnában holtan találtak egy 11 éves kisfiút, aki augusztus 29-én tűnt el Zaporizzsja megyében. A kisfiú holttestét egy magánház pincéjében temették el – közölte az ukrán Nemzeti Rendőrség nyomán a podrobnosti.ua ukrán hírportál. A holttestet Akimovi területi közösségben találták meg, és már igazságügyi orvosszakértő is vizsgálja.

A kegyetlen gyilkosságot a rendőrség feltételezése szerint a korábban elítélt 46 és 26 éves helyi lakosok követték el. Közülük az idősebb a múltban kilenc évre került börtönbe súlyos bűncselekmények elkövetése miatt.

Maxim Szamofalov a Melitopoli járásbeli Terpenye község internátusának ötödik osztályos tanulója volt, és a nagymamájával élt. Korábbi információk szerint a gyermek augusztus 29-én délután ment el otthonról, nem tért haza, és mobiltelefon sem volt nála.

Országszerte önkéntesek segítettek a rendőröknek keresni a kiskorút – írja a Kárpáthír. A nyomozás szerint két férfi rabolta el Maximot, és két hétig a pincében tartották, aztán megölték. A gyermek holttestét közvetlenül a pincében temették el.

A nyomozók szándékos emberölés és gyermekrablás miatt indítottak büntetőeljárást. Az elkövetőket 10-től 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport