Erik, Alexandra
EUR 383,79 Ft
USD 366,75 Ft
9 °C
23 °C

Áder János részvéttáviratot küldött Ghánába

2022.01.21. 20:18

Részvétét fejezte ki a csütörtöki ghánai robbanásban elhunyt áldozatok családjainak és az afrikai ország lakosainak Áder János – adta hírül az MTI. A köztársasági elnök részvéttáviratot küldött Nana Akufo-Addo ghánai elnöknek a tragédia miatt, amelyben legalább tizenheten meghaltak, ötvenkilencen pedig megsebesültek.

Áder János az MTI-nek is eljuttatott közleményében reményét fejezte ki a robbanásban megsérültek mielőbbi felépülését illetően. Az államfő egyúttal arra is emlékeztetett, hogy a múlt héten járt hivatalos úton Ghánában.

A szerencsétlenség Apiatéban történt. A rendőrség szerint a detonációt az okozhatta, hogy egy közeli aranybányához tartó, robbanószerrel megpakolt teherautó összeütközött egy motorkerékpárral.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!