Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az ENSZ tudni akarja, hol rejtik az elrabolt női jogvédőket a tálibok

2022.01.22. 14:08 Módosítva: 2022.01.22. 14:16
Elrabolhattak két afgán női jogvédőt a napokban; az ENSZ szerint a tálibok állnak a dolog mögött. A szervezet arra kötelezi az iszlamista államot, hogy adjanak információt a nők hollétéről.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) azt követeli az Afganisztánt vezető táliboktól, hogy adjanak információt annak a két afgán női jogvédő hollétéről, akiket pár nappal ezelőtt eltűntek a kabuli házukból. A szervezet szerint ugyanis a tálibok rabolták el Tamana Zarjábi Parjanit és Parvana Ibrahimhelt. Mind két nőről tudni lehetett, hogy rendszeresen tiltakoztak a tálib hatalom ellen. 

Olyan felkavaró videó terjed azóta a közösségi oldalakon, amelyen az egyik nő segítséget kér, amint tálib katonák kopogtatnak az ajtaján – azóta minden kapcsolat megszakadt a nővel. Parvana Ibrahimhel is ugyan azon az éjszakán tűnt el.

A tálibok természetesen tagadják a híreket, és azt, hogy őrizetbe vették volna a két nőt. Egyébként korábban már írtunk róla, hogy az iszlamisták többször is olyan kijelentést tettek, hogy szerintük a férfiak és a nők egyenlőek. 

Ennek ellenére a Deutsche Presse-Agentur (DPA) hírügynökség megjegyezte, hogy a hatalomra kerülésük óta számos olyan intézkedést vezettek be ami korlátozza a nők jogait. Amennyiben az országban egy nő kiállna magáért, akkor őrizetbe veszik, megverik és megfenyegetik. Az ügynökség szerint több olyan információ is terjed, miszerint egyes nők végleg eltűnnek,  meggyilkolják őket és ezért senkit se vonja őket felelősségre.  

(via MTI) 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport