Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lelőttek egy rendőrt Harlemben, egy másik kritikus állapotban van

2022-01-22T044535Z 1265826632 RC234S90BKOJ RTRMADP 3 NEW-YORK-SH
2022.01.22. 14:00

Megöltek egy New York-i rendőrt pénteken egy harlemi lakásban, míg egy másik rendőr kritikus állapotban van – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy egy harmadik rendőr meglőtte a fegyveres gyanúsítottat, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrségre pénteken 18.15-kor érkezett segélyhívás, miután egy nő veszekedett a fiával. Amikor kiérkeztek a helyszínre, a nő és a fia a lakás előtt tartózkodott. Amikor a két rendőr egy keskeny folyosón ment a hátsó hálószoba felé, ahol a gyanúsított volt, figyelmeztetés nélkül a rendőrökre lőttek.

Ahogy az első emberünk a hálószobához ért, az ajtó kinyílt, és bentről rögtön lőni kezdtek. Mindkét rendőrt eltalálták

– mondta a nyomozást vezető James Essig.

A támadásban a 22 éves Jason Rivera meghalt, míg a másik rendőr állapota válságos. Ezzel már öt New York-i rendőrre lőttek rá 2022-ben.

A harmadik rendőr végül karon és fejbe lőtte a 47 éves gyanúsítottat, Lashawn Mcneilt.

Keechant Sewell rendőrfőkapitány rendkívül dühös a történtek miatt, és Kathy Hochul New York-i kormányzó szerint is borzasztó a lövöldözés, egyúttal hangsúlyozta, hogy az egész állam a rendőrtisztekkel és családjaikkal van.

A rendőrség közlése szerint a helyszínen előkerült egy Glock 45-ös pisztoly, amelyet még 2017-ben loptak el Baltimore-ban.

Legyőzzük a gyilkosokat. Ez a támadás nem három bátor rendőrtiszt ellen irányult, hanem New York, és a város családjai és gyermekei ellen

– mondta Eric Adams, New York egykori rendőrkapitánya, aki január 1-jén lépett hivatalba polgármesterként, és mindent megtesz azért, hogy visszaszorítsa a fegyveres bűncselekményeket.

A polgármester hangsúlyozta, hogy még csak január van, de már öt rendőrre rálőttek, valamint egy eltévedt golyó egy 11 hónapos kislányt is megsebesített, ezért felszólította a kormányt, hogy többet tegyen azért, hogy az illegális fegyverek ne áramoljanak a városba.

(NBC News)

(Borítókép: a gyilkosság helyszínét lezárták. Fotó:  Dieu-Nalio Chery / Reuters)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!