Ivó, Milán
EUR 383,21 Ft
USD 366,10 Ft
6 °C
26 °C

Holokauszttagadó tábornokot ünnepelt a román védelmi minisztérium

2022.01.22. 15:49

Pénteken Radu Theodoru tábornok születésnapját ünnepelte a román védelmi minisztérium, aki az egyik legismertebb holokauszttagadó Romániában.

A tábornok a 98. évét töltötte be, vagyis fiatalon ő maga is átélte a második világháborút. Ennek ellenére számos alkalommal tagadta a zsidóság elleni népirtást. A védelmi minisztérium közzétett egy őt éltető, a születésnapjáról megemlékező Facebook-bejegyzést. 

A román Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet nem sokkal később reagált a bejegyzésre. Azt írták, hogy ha a tábornokhoz hasonló, radikális nézeteket valló személyeket éltetik, akkor ez el fogja távolítani Romániát a NATO és az EU értékeitől is.

A minisztérium nem sokkal később törölte a bejegyzést, valamint egy külön közleményben azt írták, hogy tévedés történt. Leszögezték: elítélik a holokauszt tagadását, az antiszemitizmust, a xenofóbiát, a radikalizmust és a gyűlöletkeltést – írja a Főtér.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek