Erik, Alexandra
EUR 383,54 Ft
USD 365,93 Ft
9 °C
23 °C

Europol: merénylet készül a szerb elnök ellen

2022.01.23. 14:50
Ana Brnabić szerb miniszterelnök bejelentette, hogy merényletet terveztek Aleksandar Vučić elnök ellen. Az Europol tájékoztatója szerint a gyilkosságot február első felére tervezték, a nyomozás folyamatban van.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök meghökkentő bejelentést tett a napokban: az Europol információi szerint merényletet terveznek Aleksandar Vučić elnökkel szemben. Az európai rendőrségi hivatal úgy tudja, a gyilkosságot február első felére tervezik.

A jelenlegi hírek szerint Radoje Zvicer bűnszervezete lehet a dolog mögött. Azonban a miniszterelnök egy helyi televíziónak azt nyilatkozta, hogy nincs konkrét információ a bűnözői csoport tagjairól, erre majd a nyomozás fog rávilágítani – írja az N1.

Ana Brnabić szerint több hasonló fenyegetés történt már az elnökkel szemben, de eddig messze ez a legsúlyosabb, ami miatt megerősítették Aleksandar Vučić biztonságát. A miniszterelnök szerint ha a merénylők már az ország területén belül tartózkodnak, számára nem létezik „személyes biztonság”.

Mert ha meg akarsz ölni valakit, meg tudod ölni

– mondta, majd kiemelte, hogy a külföldi szolgálatok is segítenek a nyomozásban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek