Ivó, Milán
EUR 383,35 Ft
USD 365,41 Ft
6 °C
26 °C

Lavina sodort el kilenc túrázót Kárpátalján

2022.01.23. 20:33

Kárpátalján kilenc túrázót sodort el egy lavina vasárnap délelőtt a Borzsa-havasokban, az 1323 méter magas Pláj-csúcs közelében – adta hírül a Mukachevo.net az Ukrán Állami Katasztrófaelhárítási Szolgálat kárpátaljai kirendeltségének közleménye alapján.

Egy turistacsoport tartózkodott a hegyen, melynek kilenc tagját sodorta el a lavina. A túrázók nagy részének sikerült kiszabadulnia a hó alól, egyikük viszont olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem volt képes egyedül elhagyni a helyszínt, ezért riasztották a hegyimentőket. A mentést az alsóvereckei és a fülöpfalvi hegyimentőosztagok tíz fővel és három járművel kezdték meg.

A szerencsétlenség oka valószínűleg az volt, hogy a túrázók nem vették figyelembe a lavinaveszélyre vonatkozó figyelmeztetést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport