Ivó, Milán
EUR 384,80 Ft
USD 363,11 Ft
5 °C
26 °C

Mostantól életfogytiglani börtönbüntetést kaphatnak a pedofilok Oroszországban

2022.01.28. 19:39
Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a törvényt, amelynek értelmében életfogytig terjedő szabadságvesztés is kiszabható a pedofilokra.

A jogszabályt pénteken tették közzé a jogi információk hivatalos online közlönyében. Mindeddig csak azok a visszaeső pedofilok számíthattak életfogytiglani börtönbüntetésre, akik korábban már elkövettek 14 év alatti gyermek ellen ilyen bűncselekményt.

Az új törvény értelmében ezzel a büntetési tétellel már olyanok is büntethetőek, akik 18 év alatti áldozat ellen követtek el visszaesőként bűncselekményt. A szabályozásba ezen kívül azt is belefoglalták, hogy az életfogytiglani büntetést már a gyermek elleni első szexuális bűncselekmény esetén is azonnal kiszabhatják, ha egy másik, súlyos vagy különösen súlyos bűncselekménnyel párosul. Például akkor, ha a pedofília erőszak alkalmazásával párosul, vagy több gyermek ellen követik el.

A törvényjavaslatot az orosz parlament alsóháza január 18-án, a felsőháza pedig január 26-án hagyta jóvá.

(via MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!