Az Európai Unió 21 millió euróval segíti a délkelet-ázsiai országokat

GettyImages-1238021172
2022.01.28. 18:13
Az Európai Bizottság 21 millió eurót különített el a Fülöp-szigetek, Nepál és más délkelet-ázsiai országok részére katasztrófavédelmi és humanitárius segítségnyújtás céljából – idézi a brüsszeli testület pénteki sajtóközleményét az MTI.

A segélyezésre szánt 21 millió euróból tízmilliót az Európai Unió azoknak a Fülöp-szigeteki családoknak a támogatására szán, akik tavaly december végén, a Rai tájfun miatt elveszítették otthonaikat és megélhetésüket.

9,5 millió euróból pedig, a testület a Fülöp-szigeteki, nepáli és a délkelet-ázsiai régió katasztrófavédelmi és vészhelyzeti felkészültségét erősítené meg. A fennmaradó 1,5 millió euró a Fülöp-szigeteki, fegyveres konfliktus sújtotta Mindanao térségben élők sürgősségi humanitárius igényeit, és a koronavírus-járvány elleni védekezést fedezné – olvasható a közleményben.

Az Európai Bizottság 1996 óta, több mint 153,5 millió euró humanitárius támogatást nyújtott a Fülöp-szigeteknek, míg a természeti csapások által gyakran sújtott Nepálnak 2001 óta 116 milliót. Az Európai Unió olyan projekteket finanszíroz, amelyek a közösségek ellenálló képességének és a katasztrófákra történő felkészültségének fokozására összpontosítanak a Fülöp-szigeteken, Vietnamban, Kambodzsában és Laoszban – írják.

(Borítókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek