Nagyon ritka csőröscet tévedt egy görög strandra

2022.01.28. 12:13

Egy sekély vízben rekedt Cuvier-féle csőröscetet fedezett fel a görög parti őrség az athéni strandon. A veszélybe került ritka tengeri emlős életét az Arion bálnavédő szervezet aktivistái próbálják megmenteni – jelentette a Skai görög hírtévé.

Egy tengerbiológus szerint a bálna fején és törzsén sérülések láthatók, amelyek hajócsavartól is származhatnak. Az ilyen esetek nem szoktak jól végződni – mondta a szakértő a tévében.

Görögországban ritkán fordul elő, hogy egy bálna partra vetődik vagy a sekély vízben reked. Az MSC hajótársaság éppen csütörtökön jelentette be Genfben, hogy Görögország nyugati partvidéke mentén megváltoztatja konténer- és kirándulóhajóinak útvonalát a nagy ámbráscetek védelmében, mivel az összeütközések rendszerint végzetesek a bálnák számára.

Cuvier-féle csőröscet egyébként csak ritkán látható, mert szívesen merül le ezer méternél is mélyebbre.

(via MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek