Felrobbant egy olajszállító tanker Nigéria partjainál

2022.02.03. 14:21
A hajó szállítókapacitása kétmillió hordó, a fedélzeten a robbanás idején tíz ember tartózkodott. A képek szerint a hajó süllyedni kezdett.

Nigéria partjainál felrobbant egy olajkitermelő és -szállító hajó – írja a Sky News. A hajó szállítókapacitása kétmillió hordó, a fedélzeten a robbanás idején tíz ember tartózkodott.

Az FPSO Trinity Spirit, amely naponta 22 ezer hordónyi olajat tud kitermelni, a Shebah Exploration & Production Company (SEPCOL) tulajdonában van. A cég vezérigazgatója, Ikemefuna Okafor elmondása szerint áldozatokról még nem érkezett híradás. 

A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy a hajó süllyed, miközben hatalmas füst száll fel róla. Az is látszik, hogy egy közeli, másik hajóról vízsugárral oltják a lángokat.

Megerősíthetem, hogy a baleset előtt a legénység tíz tagja a járművön tartózkodott, most az a legfontosabb, hogy amennyiben lehetséges, megbizonyosodjunk az ő biztonságukról

– jelentette be Okafor.

Hozzátette, hogy folynak a vizsgálatok, hogy mi idézhette elő a robbanást. Mindent megteszünk, hogy enyhítsük a károkat, amelyhez a Chevrontól is segítséget kapunk, akiknek a közelben van az egyik telephelyük. A SEPCOL jelenleg csődvédelem alatt áll.