Belehalt a pokoli kiképzésbe a kommandósjelölt

2022.02.07. 06:15
Feladta a szervezete az amerikai haditengerészet különleges egységének kiképzésén részt vevő jelöltnek azután, hogy sikeresen teljesítette a Pokol Hét nevű embert próbáló belépőprogramot.

A különleges egységbe való belépés első megmérettetésével szűrik ki azokat, akik valóban rátermettek arra, hogy a világ legütőképesebb kommandósaivá váljanak. 

Furcsamód a 24 éves Kyle Mullen már túlesett az olyan megpróbáltatásokkal járó héten, mint az 50 órás alvásmegvonás. 

A haditengerészet különleges hadviselési parancsnoksága, amely alá tartozik a Navy SEAL, annyit közölt, hogy a fiatal éppen nem vett részt aktív kiképzésen, amikor „tünetei” jelentkeztek és orvosi kezelésre szállították. Mullen ott vesztette életét, de az illetékesek nem közölték még halálának okát. 

Az utóbbi években több haláleset is történt a kiképzés során. 2016-ban James D. Lovelace akkor vesztette életét,  miután kiképzőtisztje többször is a víz alá nyomta egy merüléses gyakorlaton, pedig jelezték, hogy egyértelmű volt, hogy a férfinak elfogyott az ereje. Egy másik jelentkező öngyilkosságot követett el. Ő az 50 órás alvásmegvonást nem bírta ki. 

A Navy SEAL legutóbb azzal került ismét rivaldafénybe, hogy tagjai likvidálták 2011-ben Oszama bin Ladent, a 2001-es New York-i terrortámadás kitervelőjét. 

(New York Times)