18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fejenként 350 ezerért hetven vadász lőtte egyszerre a szarvasokat

2022.02.09. 10:41
Hetven vadász fejenként ezer eurót fizetett, hogy csatlakozhasson a kereskedelmi vadászati eseményhez. Összesen 450 szarvast és vaddisznót mészároltak le; egy környezetvédő szerint ez volt „a vér és halál orgiája”.

Összesen 450 állatot mészároltak le egy kerítésekkel elzárt területen egy spanyolországi magánbirtokon. A bezárt állatokat hetven ember lőtte egyszerre, a részvételért ezer eurót kértek, ami nagyjából 350 ezer forintnak felel meg. 

Az ilyesféle kereskedelmi vadászesemények legálisak Spanyolországban, az ökológusok és aktivisták azonban elítélték a mészárlást, mondván, hogy etikátlan a kerítések használata. Joaquin Reina, az Ecologists in Action környezetvédelmi szervezet munkatársa úgy nevezte az eseményt: 

„a vér és halál orgiája".

Manuel Gallardo, a Spanyol Királyi Vadászszövetség elnöke elismerte, hogy bár a fényképek megdöbbentők, az állatok kihelyezése a vágás után egészségügyi előírások miatt elengedhetetlen. 

A felvétel valóban sokkoló: 

(via Independent.co.uk

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport