Kiújult a kolerajárvány Kamerunban

2022.02.09. 21:21

Harminckét ember halt meg az újjáéledő kolerajárványban október vége és január eleje között Kamerunban – közölte Manaouda Malachie egészségügyi miniszter.

Ez az akut hasmenéses betegség, amely kezelés híján néhány óra alatt halált okozhat, időközönként felüti a fejét a több mint 25 millió lakosú közép-afrikai országban.

Január 1-jén a járványnak 1102 regisztrált fertőzöttje volt, és 32 halálos áldozatot tartottak nyilván. A tárcavezető szerint a járvány újjáéledésének első eseteit október 27-én és 30-án észlelték a délnyugati és a középső régióban. A betegség azóta három további régióra terjedt át.

Az előző járványban 66-an haltak meg Kamerunban 2020 januárja és augusztusa között.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavalyi becslése szerint évente 1,3–4 millió ember betegszik meg, és 21–143 ezer hal meg kolerában világszerte.

A WHO szerint a biztonságos, szájon át adandó, kolera elleni vakcinának együtt kellene járnia a vízellátás és a higiénés feltételek javításával annak érdekében, hogy mérsékeljék a járvány belobbanását, és támogassák a betegség megelőzését a magas kockázatú térségekben – ismertette az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport