Élő adásban küldte Indiába a romákat egy tudósító

2022.02.09. 06:13
A nő egy tüntetésről közvetített, amit azért tartottak egy román városban, mert korábban helyi romák csoportja kövekkel támadt egy buszsofőrre, aki belehalt a sérüléseibe.

Tízezer lejes (710 ezer forintos) büntetést adott az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a Realitatea Plus román tévécsatornának, miután egyik bemondónőjük, Alexandra Pacuraru azt a javaslatot tette élő adásban, hogy a romákat el kéne költöztetni Indiába – adta hírül a Főtér.

A történtek előzménye, hogy a Giurgiu megyei Bolintin-Vale településen a helyi roma közösség néhány tagja január első felében kövekkel támadt egy buszsofőrre, aki néhány nappal később belehalt a sérüléseibe. Ez jókora indulatokat keltett a településen, és a városka lakosai az utcára vonultak a roma közösség erőszakos viselkedése ellen tiltakozva. 

Az eseményen a sajtó is jelen volt, és tudósítása közben Alexandra Pacuraru arról beszélt, hogy szerinte.

találni kellene egy jó embert egy repülőgéppel, összeszedni „ezeket, akik nem tisztelik a törvényt”, és elvinni őket Indiába, ott ugyanis szerinte bőven vannak még lakatlan helyek, és könnyűszerrel el is vegyülnének az odaszállított romák.

Az Aresel nevű roma szervezet üdvözölte a médiafelügyelet döntését, de ezenfelül nyilvános bocsánatkérést is várnak az újságírótól.

(via Főtér)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport