Nyitnának a fiatalok felé, teljesen újjávarázsolnák a Louvre-t

2022.02.11. 06:23 Módosítva: 2022.02.11. 06:34
Laurence des Cars, a Louvre múzeum első női igazgatója új bejáratokkal és nyitvatartással szeretné visszacsábítani a látogatókat. Szerinte ugyanis a franciáknak jelenleg nincsen jó véleménye a múzeum szolgáltatásairól.

Laurence des Cars, a Louvre múzeum igazgatója új bejáratokkal és nyitvatartással, illetve a gyűjtemények jobb hozzáférésével kívánja „újjávarázsolni” a párizsi Louvre múzeumot. Az új igazgató szerint vissza kell hódítania a világ legszebb múzeumának a közönségét a koronavírus-járvány után. 

Kreatívnak és innovatívnak lenni, a hely, a gyűjtemények fantasztikus történetének tiszteletben tartása mellett. Úgy kell tudnunk új oldalait bemutatni, hogy minden látogatóhoz szólunk

– mondta a Louvre első női igazgatója. 

A Louvre egyébként 37 ezer műtárgyat birtokol, és a koronavírus-járvány előtt évente csaknem 10 millió látogatót fogadott – tavaly ez a szám szerény 3 millióra csökkent. Laurence des Cars szerint a nehéz bejutás és a hosszú sorok miatt a franciáknak rossz véleményük van a múzeum szolgáltatásairól, ezért több új bejárat nyílik, és a jövőben nem kizárólag az üvegpiramison keresztül lehet majd bejutni. 

A tervek szerint a nyitvatartási időt is megváltoztatják, ugyanis a 6 órás zárással csak a hétvégén tudnak bejutni azok a fiatalok, akik dolgoznak. Az igazgató szeretné, hogy a múzeum visszatérjen a város vérkeringésébe, és újra a párizsi kultúra és közélet részévé váljon. 

(via MTI) 

Dr. Máriás

Botrányalbum - 150 festmény tanulságos és vicces tanmesével

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM