Rabszolgaként tartották fogva a magyar férfit Angliában

2022.02.11. 12:31
Letartóztatták azt az angol férfit, aki egy magyar állampolgárt tartott fogva embertelen körülmények között. A magyar férfi egy mosdó nélküli fészerben élt, és éhbérért dolgozott egy egész hónapon keresztül 2017 novemberében.

A 69 éves angol férfi beismerte bűnösségét, amiért 2 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélték a modern rabszolgasági törvény megsértéséért. A magyar férfi azóta egyéb betegség következtében meghalt – írja a BBC

A magyar állampolgárságú férfi 2007-ben költözött az Egyesült Királyságba, ahol az utcán élt és különböző munkahelyeken dolgozott. Ezt követően egy ismeretlen férfi alkalmi munkákat bízott rá, amelyekért akár 30-40 fontot is fizetett neki. Ezután került a magyar férfi későbbi fogva tartójához, James McCannhoz 2017-ben.

A BBC beszámolója szerint a magyar férfi és James McCann először egy tengerparton éltek, az áldozat egy sátorban, az angol férfi pedig a lakókocsijában. A magyar férfi nem használhatta a lakókocsit, nyilvános mosdókban és a tengerben tudott csak tisztálkodni. Ezt követően költöztek át James McCann élettársához, ahol a magyar férfi az udvaron álló fészerbe kényszerült. Fekhelyéül egy kempingágy és egy koszos hálózsák szolgált. A házba csak akkor léphetett be, amikor házimunkát kellett végeznie. 

A büntetőeljárásban részt vevő ügyész szerint a magyar férfinak nem voltak rokonai az Egyesült Királyságban, és nem beszélt angolul. A nyilatkozat szerint a férfi tudta, hogy kihasználják, de azt mondta, jobb neki ott, mint ha az utcán élne. Az ügyésznek azt is elmondta a férfi, ha nem találnak rá a rendőrök, akkor kihűlés okozta volna a halálát.