Több mint 130 tömegsírt találtak Kelet-Ukrajnában

2022.02.13. 16:34

Több mint 130 tömegsírt találtak a Donyecki Népköztársaság területén, amelyekben az ukrán agresszió következtében elhunyt civilek holttestei találhatók – jelentette be Denisz Pushilin, az orosz nemzetiségű kelet-ukrajnai lakosok és oroszszimpatizánsok által önálló államnak kikiáltott népköztársaság vezetője.

Elmondása szerint ezek a sírok Sznyezsnoje, Debalceve, Harcizszk, Ilovajszk közelében lelhetők fel. A halottak többsége 30–60 év közötti, de megtalálták idősek, nők és gyerekek holttesteit is. Az embereken civil ruházat volt, ugyanabban temették el őket, amiben meghaltak.

Mint mondta, azok az emberek, akiknél meg lehetett állapítani a halál okát, lövésekben vagy aknarobbanásban vesztették életüket, valamint tompa tárgyak által okozott koponyasérülésekben – mondta Denisz Pushilin. Hozzátette: ezzel kapcsolatban büntetőeljárás indult a Donyecki Köztársaságban.

Denisz Pusilin tájékoztatása szerint több mint ötezer ember halt meg a Donyecki Köztársaságban a donbászi konfliktus 2014-es kitörése óta, több mint nyolcezren megsérültek, és több mint 1600-an szenvedtek el maradandó sérülést. A halottak között 91 gyerek van – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport