Indul Donald Trump új közösségi oldala

2022.02.20. 14:58
A volt amerikai elnököt a Capitolium ostroma után valamennyi nagy platformról kitiltották. Hétfőn lesz az Egyesült Államokban az elnökök napja, amely szövetségi ünnep.

Hétfőtől elérhető Donald Trump volt amerikai elnök új szociálismédia-vállalkozása az AppStore-on a Reuters információja szerint. A hírügynökség az applikációt fejlesztő cég egyik vezetője posztjának képernyőfotójára hivatkozik, amely a zárt körű tesztverzió egyik felhasználójának kérdésére érkezett. Február harmadik hétfője az Egyesült Államokban az elnökök napja, ami szövetségi ünnepnapnak számít. 

Péntek este több posztban is megerősítette az időpontot a Billy B. felhasználónevű vezető termékmenedzser. 

Az új felületen több mint egy év után térhet vissza a közösségi médiába Donald Trump, akit a Capitolium 2021. január 6-i ostroma után a Twitterről, a Facebookról és a YouTube-ról is kitiltottak. 

A volt elnök legidősebb fia, ifjabb Donald Trump február 15-én osztotta meg a Twitteren apja igazolt @realDonaldTrump (@azigaziDonaldTrump) fiókjának posztját a Truth Socialra keresztelt oldalról, ahol az egyes posztokat „truthnak”, vagyis magyarul igazságnak nevezik. 

Az alkalmazás mögött a volt republikánus képviselő, Devin Nunes által vezetett Trump Media & Technology Group (TMTG) áll. A cég egy nagyobb portfóliót épít olyan technológiai vállalatokból, amelyek a szólásszabadság harcosainak állítják be magukat, és abban bíznak, hogy magukhoz vonzzák azokat a felhasználókat, akik úgy gondolják, hogy a meglévő platformok elnyomóként viselkednek, közölte a hírügynökség.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM