18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Jeffrey Epstein állítólagos bűntársa is felakasztotta magát a börtönben

2022.02.20. 16:17
Párizsi börtöncellájában meghalt Jean-Luc Brunel, 75 éves francia modellügynök, aki közeli kapcsolatot ápolt a szexuális célú emberkereskedelem vádjával elítélt Jeffrey Epsteinnel. Epstein korábban hasonló körülmények között halt meg.

Jean-Luc Brunel számos modellügynökséget vezetett, köztük a neves Karin Models Agencyt is. Amikor korábban Jeffrey Epsteint meggyanúsították, őt is kihallgatták az ügyben, de tagadta vádakat, és hajlandó volt együttműködni a nyomozókkal – írja az NBC.

A francia ügyészség elmondása szerint

a halál oka öngyilkosság, a férfi az összecsomózott lepedőivel akasztotta fel magát.  

Később Brunelt is meggyanúsították, majd vád alá helyezték szexuális bűncselekmények miatt. Állítólag Epstein számára szállított embereket szexuális célokra a francia modellügynök. Az ügyben eljáró ügyészek azt nem közölték a lappal, hogy a bűncselekményeknek pontosan hány áldozatuk volt. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, ügyvédei azonban számos alkalommal panaszt tettek a fogva tartás körülményei miatt, és követelték, hogy ideiglenesen helyezzék szabadlábra. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult.  

Jeffrey Epstein is hasonló körülmények között halt meg, az ügyben számos kérdés merült fel

Jeffrey Epstein halálának körülményei hasonlóan rejtélyesek voltak. Mint azt megírtuk, a gyanú szerint ő is felakasztotta magát elkülönített zárkájában. Az esetben a vizsgálatok szerint több szabálytalanságot is elkövethettek

Az őröknek harmincpercenként kellett volna ellenőrizniük a cellában a férfit, a halála estéjén azonban ez elmaradt. Emellett a milliárdos minden bizonnyal szabálytalanul egyedül lehetett a cellában, mert cellatársát máshová szállították. Ráadásul nyoma veszett annak a felvételnek, amely Epstein állítólagos korábbi öngyilkossági kísérletét rögzítette. Az ügyészség azt állította, nem tudják, hogy miért nem volt a helyén a felvétel. 

András herceg is belebukott az Epstein-ügybe

Virginia Giuffre, aki Epstein ellen is vallomást tett, azt állította, hogy Epstein azzal kérkedett, több mint ezer olyan nővel létesített szexuális kapcsolatot, akit Brunel szállított neki. Brunel ügyvédje elmondta, hogy kliense soha nem ismerte be bűnösségét, és számos erőfeszítést tett, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Cselekedeteit szerinte nem a bűntudat, hanem a mély igazságérzet vezette.

A jelenleg 38 éves nő az Egyesült Államokban András herceg ellen is polgári pert indított azzal a váddal, hogy még kiskorúként Epsteinen keresztül kapcsolatba került vele, és ő is szexuálisan zaklatta. Azóta II. Erzsébet királynő Andrást a hercegi címétől és valamennyi, a királyi családban és a brit hadseregben betöltött rangjától megfosztotta. Kedden András és Giuffre végül peren kívül egyezett meg. A felek úgy állapodtak meg, hogy a herceg „jelentős” adományt juttat egy Virginia Giuffre-hez köthető áldozatsegítő szervezetnek.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.