Kizuhant az erkélyről, és meghalt Ausztrália olasz nagykövete

2022.02.21. 21:19
Kizuhant az erkélyről, és meghalt Francesca Tardioli, Ausztrália olasz nagykövete. Az eset szombaton történt, miután a nagykövet hazautazott szülővárosába.

Az 57 éves Francesca Tardioli, Ausztrália olasz nagykövete folignói otthonában tartózkodott szombaton, amikor kizuhant a családi ház harmadik emeletéről.

Az ügyet a helyi rendőrség balesetnek nyilvánította, és továbbra is vizsgálják a nagykövet halálának körülményeit. A helyi hírforrások szerint valamilyen betegség, például agyvérzés okozhatta a zuhanást – írja az Independent.

Az 57 ezer lakost számláló Foligno városában sokan személyesen is ismerték Francesca Tardiolit, aki 1989-ben végzett az egyetemen Umbriában, és 1991-ben csatlakozott az Olasz Diplomáciai Szolgálathoz. A nagykövet asszony 2019 óta képviselte Olaszországot Canberrában.

Annak ellenére, hogy a hivatalban eltöltött évei alatt számos helyre küldték ki, többek között Szaúd-Arábiába, Líbiába és Belgiumba, Francesca Tardioli gyakran visszatért szülővárosába, Folignóba.

Ausztrália külügyminisztere, Marise Payne nagy tiszteletben álló diplomatának nevezte Francesca Tardiolit. Olaszország ausztrál nagykövete, Margaret Twomey pedig azt írta Twitter-bejegyzésében:

Szívszorító hír Francesca Tardioli nagykövet asszony halála. Kedves barát. Briliáns kolléga. Nagyra becsült diplomata. Együtt érzünk a családjával és a barátaival. Olaszország egyik legnagyobb ajándéka volt Ausztrália számára

– fogalmazott.