Hasba szúrt férfi, erőszakos tinédzserek – tarthatatlan a helyzet a New York-i aluljárókban

2022.02.21. 16:09
Pénteken New York városának polgármestere, Eric Adams felfedte új tervét arra vonatkozólag, miként szándékozza kezelni az erőszakos bűncselekményeket a város aluljárórendszerében. Csak pár óra telt el bejelentése után és az első késelés már meg is történt.

New York városának polgármestere kijelentette, hogy a helyi aluljárórendszer egészségtelen és nem biztonságos környezet. New Yorkban a hétvégén összesen hat késelés történt, abból egy péntek éjjel, négy szombaton és egy vasárnap.

  • Az első sértett egy férfi, akinek öt mély vágást ejtett támadója a karján. A sérültet kórházba szállították, állapota mostanra stabil.
  • A második áldozat, szombaton az első, egy 20 éves nő, akit először hátba vágtak, majd háromszor hasba szúrtak. A kórházban a nő állapotát képesek voltak stabilizálni, de hétfőig nem derült ki pontosan, érte e maradandó károsodás.
  • A harmadik sértett egy 24 éves férfi, akit combon szúrtak, szombat este. Tinédzserek próbálták kirabolni, de meglátták a rendőröket és gyorsan elmenekültek a helyszínről – írta az NBC News.
  • A negyedik áldozatot karon szúrták, miután felszólított két fiatal férfit, hogy ne az ő közelében füstöljenek ismeretlen anyagokkal. Ő is kórházba került és nem halt bele sérülésébe.

A fentieken kívül még legalább két másik hasonló eset történt New York városában a hétvégén.

A polgármester beszédében kifejtette, hogy sokkal több rendőrt fognak az aluljárókba állítani, valamint mentális egészségügyi csoportokat helyeznek ki. Nagyobb támogatást szándékoznak nyújtani a hajléktalanoknak és a súlyos mentális problémákkal küszködő embereknek, akik gyakran az aluljáróban töltik napjaikat. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport