Katasztrófa Argentínában, rengeteg védett állat elpusztult a tűzben

2022.02.22. 06:14
Argentína Corrientes nevű tartományában eredetileg 8 különböző ponton keletkeztek erdőtüzek és azóta sem csillapodtak. A tűzoltók már hetek óta próbálják eloltani a tüzeket, de még nem látják a végét. Hétfő estére már majdnem 800 ezer hektárnyi erdő leégett. Rengeteg védett állat elpusztult a tűzben és farmok is leégtek.

A Corrientes régiónak majdnem 10 százalékát érinti a folyamatosan terjedő tűz. A közelben élők egy erősebb esőben reménykednek és sok civil ember segítséget nyújt a tűzoltók munkájában. A tüzek keletkezéséért a klímaváltozást és a rendkívül száraz időjárást okolják.

A régió kormányzója, Gustavo Valdes vasárnap ökológiai és természeti katasztrófazónának nyilvánította Corrientest. Úgy véli, legalább az elkövetkező tíz évre okoz nehézségeket a tűz. A tüzek miatt eredetileg február 7-én hirdetett rendkívüli állapotot a kormányzó.

Az Ibera Nemzeti Park, melyben szintén sok védett fajú állat él, a terjedő tüzek közelében helyezkedik el. A gondozók nem képesek a tűz miatt megközelíteni a parkot és az állatoknak nincs vizük. A régiónak azon részei, melyek közel esnek a terjedő tüzekhez, teljesen kiszáradtak.

A helyi hatóságok úgy becsülik, az eddigi mezőgazdasági károk nagyjából 240 millió amerikai dollár értékének felelnek meg. Hétfőn végre volt egy gyenge esőzés, de nem tartott sokáig, ám a fáradt tűzoltók értékelték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport