18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy papot 118 szexuális zaklatásos esetben találtak bűnösnek

2022.02.26. 09:47 Módosítva: 2022.02.26. 11:32
Bűnösnek találtak egy hetvenéves német papot 118 szexuális zaklatásos esetben – 12 év börtönbüntetésre ítéltek.

Az év elején egyszerre 128 pap fedte fel homoszexualitását, és követelte az egyházi reformok újragondolását, egyúttal egy 2021-es kutatás szerint 1975 óta több száz gyermeket molesztáltak és molesztálnak a mai napig szexuálisan a kölni katolikus egyházmegyében.

Ehhez köthető a mostani eset, amelyet az Euronews frissen tett közzé, hogy Hank U.-t, a hetvenéves német katolikus papot 12 év börtönbüntetésre és 50 ezer euró kártérítésre ítélte a német bíróság.

A fent említett katolikus papot szexuális zaklatás vádjával vittek bíróság elé, és eddig 118 esetben találták bűnösnek.

A pap unokahúgai voltak az elsők, akik ezzel vádolták a papot, de ők végül visszavonták a tanúvallomásaikat, így akkor a kivizsgálás abbamaradt. Az eset áldozatai azonban nem hallgattak tovább. Szó van olyan áldozatokról, akik a nyári katolikus táborban vettek részt. A legfiatalabb áldozat például kilencéves kislány.

Az áldozatok között a legfontosabb hasonlóság, hogy mindannyiuk százszázalékosan megbízott Hank U.-ban.

Ezt követően rengetegen jelentkeztek a saját történeteikkel, és a hetvenéves papot a tárgyalás alatt őrizetbe vették, mivel

nem bíztak abban, hogy a tárgyalásig abbahagyja a szexualitás zaklatásait,

ugyanis változatlanul volt lehetősége egyedül maradni a gyerekekkel, pedig a kölni érsekség tisztviselői folyamatosan értesítve voltak a vádemelésekről. A tisztviselők mindenféle felelősségüket tagadták az ügyben.

Az ítélet még nem jogerős, de már csak napok kérdése, és az lesz.