Videón, ahogy fegyvertelen tüntetőkre lőttek az orosz katonák

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szombati hírösszefoglalója

Vége
ukrajna tank

A legfontosabbak

2022. március 5., 22:10
Orosz olajat vett a Shell
Varga Maja Bernadett
Kurkó Gyula
2022.03.05. 16:55
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az ENSZ megerősítette, hogy legalább 1,3 millió ukrán állampolgár hagyta el az otthonát az orosz–ukrán háború kirobbanása óta – írja a Skynews.

    Emberek százezrei menekültek Lengyelországba, míg mások Magyarországra, Romániába, Moldovába és Szlovákiába érkeztek. 

    Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága közölte, hogy ezek a számok a hétvége végére elérhetik az 1,5 milliót is. 

    Ez a leggyorsabban növekvő menekültkrízis Európában a második világháború óta

    – mondta Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa, majd hozzátette, hogy a menekültek többsége a barátaival és családtagjaival vette fel a kapcsolatot. 

  • Olekszij Reznyikov tárcavezető az ukrán védelmi minisztérium portálján számolt be arról, hogy a több mint egy hete elkezdődött orosz–ukrán háborúban a hazája katonái és a civilek több elhagyott orosz hadigépet foglaltak le, mint amennyit az elmúlt nyolc évben saját célra le tudtak gyártatni – adta hírül a KárpátHír.

    Az ukrán fegyveres erők több harckocsit és páncélozott járművet szereztek trófeaként, mint amennyit az ukrán hadiipar az elmúlt nyolc évben szállított. Védelmezőink több járművet foglaltak le lőszerekkel együtt, és ezek a lövedékek hamarosan visszatérnek az ellenséghez

    – fogalmazott a védelmi miniszter.

  • Trent Telenko szakértő szerint, aki korábban az amerikai védelmi minisztérium munkatársa volt, logisztikai baklövés eredménye a 64 kilométeres orosz katonai konvoj, amely Kijev felé tart, valamint egy helyben áll – írja a Paraméter.

    A szakember úgy véli, hogy hiába próbáltak az üzemanyaggal spórolni, a konvoj első 17 kilométerén álló járműveknek és harckocsiknak már biztosan nem volt üzemanyaguk március 4-én. A támadó oroszok villámháborút terveztek, ehhez képest már több mint egy hete rostokolnak, és az üzemanyagon kívül vélhetően az akkumulátoraik is tönkrementek, emiatt pedig roncsteleppé változik ez az útszakasz.

    Trent Telenko lehetőségként említette, hogy a konvoj elindul visszafelé, hogy valahol újraszervezzék, de egy ilyen művelet eltarthat akár egy hónapig, és ez idő alatt valószínűleg elfogy az ételük, és el kellhet hagyniuk a járműveiket, hogy gyalog induljanak vissza Fehéroroszország irányába.

    Az oroszok létrehozták a legnagyobb fogolytábort a második világháború óta, ráadásul úgy, hogy az ukránoknak nem kell őket etetni

    – értékelte a helyzetet Telenko.

  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter a Zbigniew Rau lengyel külügyminiszterrel közösen tartott varsói sajtóértekezleten arról beszélt, 

    az amerikai kormányzat a kongresszushoz fordult, hogy hagyja jóvá 2,75 milliárd dollár továbbítását az Ukrajnában és Lengyelországban tevékenykedő humanitárius szolgálatoknak.

    Blinken azt is hozzátette, hogy a lengyelek és az amerikaiak tudják, milyen fontos a szabadság védelme, ezért együtt támogatják Ukrajnát, amely törvénytelen és provokálatlan agresszióval szembesül.

    Zbigniew Rau felszólította Oroszországot a vérontás beszüntetésére, valamint az ostrom alatt álló ukrajnai városokból a civil lakosság kimenekítését lehetővé tevő humanitárius folyosók megnyitására.

    Rau elmondta, hogy a saját fájdalmas történelmi tapasztalata alapján Lengyelország következetesen szorgalmazza a háborús bűnösök felelősségre vonását.

  • Kiss Dániel kollégánk továbbra is Kijevben tartózkodik, videóüzenetben jelentkezett be. Elmondása szerint továbbra is vihar előtti csend érzékelhető az ukrán fővárosban.

    Kijev, 2022.03.05.
    Kijev 2.0, 2022.03.05.
  • Az az ország, amelyik bevezeti a repüléstilalmi övezetet Ukrajna felett, az is részese lesz a konfliktusnak – idézte Vlagyimir Putyin orosz elnököt az AFP.

    Minden országot, amely ennek az irányába lépéseket tesz, a fegyveres konfliktus résztvevőjének tekintünk.

    – mondta az orosz vezető az Aeroflot alkalmazottaival folytatott megbeszélésen.

    Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már többször felszólította a NATO-t, hogy tiltsák meg az országba való berepülést, amiről Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára azt mondta, ezt semmiképp sem teszik meg.

    A főtitkár szerint ehhez a NATO vadászrepülőivel kellene körülvenniük az országot, és „le kellene lőni minden orosz gépet”, amely Ukrajnába tart – ezzel egész Európát totális háborúba sodornák.  

  • Az Aeroflot bejelentette, hogy március 8-tól leállítja az összes nemzetközi járatát, kivéve Belarusz felé – írja az AP.

    Az orosz légitársaság az után döntött így, hogy az ország légi közlekedési ügynöksége azt javasolta minden, külföldi lízingelt repülőgéppel rendelkező orosz légitársaságnak, hogy állítsák le a külföldi utas- és teherszállító járatokat, arra hivatkozva, a nyugati szankciók részeként nagy a kockázata annak, hogy lefoglalják őket.

  • A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a saját honlapján tette közzé a legfrissebb közleményét, amelyben kijelenti, hogy

    az orosz–ukrán háborús helyzet miatt elmarad a MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbája, amire minden hónap első hétfőjén kerül sor. 

    A MoLaRi-rendszer a veszélyes anyagokkal foglalkozó ipari üzemek környezetében telepített vegyi monitoring-, valamint lakossági riasztó- és tájékoztatórendszer.

    A riasztó tesztelésének hangos próbája eredetileg március 7-én 11 órakor lett volna, ez azonban a szomszédban dúló háború miatt elmarad, és csak egy pár másodperces próbát tartanak majd meg. 

  • Az ukrán fegyveres erők azt állítják, hogy lelőttek egy orosz katonai helikoptert. Az esetről egy videófelvételt is közzétettek, amelyen az látszik, ahogy az alacsonyan szálló helikoptert eltalálja egy rakéta, és másodperceken belül lezuhan – írja a The Guardian.

  • Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szombaton kijelentette: a Nyugat banditaként viselkedik. Peszkov hozzátette, Oroszország túl nagy ahhoz, hogy elszigeteljék, és a világ is sokkal nagyobb, mint az Egyesült Államok és Európa egymagában, közölte a Reuters

    Peszkov azt is megjegyezte, ha az Egyesült Államok az orosz energiahordozók exportjára szankciókat vetne ki, az felborítaná az „energiapiacokat”.

  • Meghalt a harcokban Valerij Csibinyejev, az ukrán mesterlövészek egyik parancsnoka.

    A nyíltan ukránpárti és időnként szélsőséges hangnemben az ukrán oldalt támogató, de orosz nyelvű odesszai hírforrás, a dumskaya.net szerint meghalt az ukrán mesterlövészek egyik parancsnoka a hosztomeli (Kijev környéki) harcokban.

    Valerij Csibinyejev, a „Kiborg” néven is ismert ejtőernyős-deszantos-mesterlövész az orosz erőkkel folytatott harcban esett el.

    Haláláról a róla szóló orosz Wikipédia-szócikk is ír. Az angol szócikk szerint őrnagyi rangot kapott, és a 79. légi deszant dandárparancsnoka volt halála előtt.

    Az „Ukrajna hőse” címet is viselte. A parancsnok haláláról Alekszandr Sztaruh zaporizzsjai kormányzó számolt be. Zaporizzsjában a napokban az ottani atomerőmű körül voltak harcok. A dumskaya.net hangsúlyozza, hogy az ukrán védelmi minisztérium szerint az elmúlt két napban ötven orosz katonát „semmisítettek meg”, az oroszországi, uljanovszki 31. légi deszant dandár kötelékéből.

    Valerij Csibinyejev 2014 óta harcolt, már akkor részt vett a donyecki repülőtér körüli összecsapásokban. Testvére, Roman 2019-ben halt meg az azovi térségben zajló harcokban.

  • Kijev megyében két súlyosan sérült gyermek halt meg, mert az orosz hadsereg blokádja miatt nem kaptak időben orvosi segítséget – írta meg a Kárpáthír.

    A médiát informáló Volodimir Zsovrin, a súlyosan beteg gyermekeket kezelő Ohmatgyit intézet igazgatója közölte: a közelben két kisgyermek szenvedett súlyos sérüléseket. Sajnos az orvosi segítség elkésett, mert az oroszok általi folyamatos bombázások miatt az elsősegély nem tudott eljutni hozzájuk. Egyiküket az édesapja a karjaiban gyalog próbálta elvinni a kórházba, de ő is elkésett. A gyermeke belehalt a sebesülésébe – számolt be a Noviny.live.

  • Lengyelországból importálhat március 6-tól gázt Ukrajna, így a lengyel LNG- (cseppfolyósítottföldgáz-) terminálokra érkező energiahordozó is elérhet Ukrajnába. Erről az ukrán állami gázszállítási rendszert működtető cég vezetője beszélt szombaton.

    A két, gáztranzittal foglalkozó cég (a lengyel és az ukrán) garantált mennyiségben állapodott meg a hírek szerint. Ukrajna a Guardian szerint Európa egyik legnagyobb gázfelhasználója, 2015 óta nem importált orosz gázt, ezért Európában vásárolja az energiahordozót.

  • Önkéntesek és vészhelyzeti mentőegységek versenyeznek az idővel, hogy evakuálni tudják az Ukrajna délkeleti részén lévő Volnovaha lakosságát. Az eredetileg húszezres lakosságú települést több oldalról támadják egyes hírek szerint az oroszok, de a szombati átmeneti tűzszünet lehetőséget ad a polgári lakosság kimenekítésére a városból.

    Volnovaha nincs messze a másik bekerített ukrán várostól, Mariupoltól, ahol szintén humanitárius okokból hirdettek tűzszünetet. Az orosz védelmi minisztérium a CNN szerint most bejelentette, hogy szünetelteti Volnovaha térségében a bombázásokat, akárcsak Mariupol környékén. Az amerikai hírforrás szerint a városban gondok vannak a víz- és áramellátással, és igyekeznek a háború okozta romok közül minél több embert kimenteni. Ráadásul sokan fűtés nélkül maradtak Volnovahában.

    Az egyik önkéntes, Denisz Cucajev szerint az épületek romjai alatt is sok ember maradt. A CNN helyi lakosoktól azt az információt kapta, hogy a város jelentős részét lerombolták a harcokban, és szinte minden irányból támadások érték a települést, sok a sebesült és a halott.

  • A holnapi napon a Zara mind az 502 boltját bezárja Oroszországban – számolt be a BBC.

    Az intézkedés a Zara, a Pull & Bear, a Massimo Duti, a Bershka, a Stradivarius, az Oysho, a Zara Home és az Uterqüe márkaboltokat érinti.

  • Egyelőre minden egészségügyi intézmény el van látva gyógyszerekkel, viszont a tartalékok végesek – írja a Kárpátalja.ma.

    Bár az elmúlt napokban folyamatosan érkeznek adományok és felajánlások Kárpátaljára, ezek főként tartós élelmiszerek. Az egészségügyi szakemberek jelenleg is azon munkálkodnak, hogy a specifikus gyógyszereket az európai uniós partnereiktől is be tudják szerezni.

    A betegek ellátásához szükséges gyógyszerek lassan kezdenek elfogyni. Sajnálatos módon utánpótlást nagyon nehezen fogunk tudni beszerezni, mivel a legnagyobb gyógyszergyárak Harkivban, Kijevben és más nagyvárosokban működnek, és ezekben a gyárakban a háborús helyzet miatt leállt a termelés

    – mondta Bíró Erzsébet, a Megyei Gyermekkórház igazgatóhelyettese. Hozzátette:

    Nagy veszélyt látunk abban, hogy Harkivban gyártották a legtöbb olyan narkotikumot, amely a betegek számára fájdalomcsillapítóként vagy altatóként szolgált. Ezeknek a gyógyszereknek az utánpótlását egyelőre lehetetlen előrevetíteni.

  • A mariupoli városi tanács egy Telegramra feltöltött bejegyzésben közölte, hogy a rendőrség hangszórókon keresztül tájékoztatja a lakosságot az evakuálásról és az annak elhalasztásával kapcsolatos aktuális fejleményekről – számolt be a BBC.

    A bejegyzés szerint Oroszországgal még mindig folynak a tárgyalások a tűzszünetről és a városon kívüli biztonságos humanitárius folyosó létrehozásáról.

    Mariupol alpolgármestere és a város egyik lakosa arról számolt be, hogy közben az orosz erők továbbra is bombázzák a várost.

    A RIA orosz hírügynökség viszont azt közölte szintén a helyi hatóságokra hivatkozva, hogy a folyosó a déli óráktól nyitva áll – számolt be az MTI.

    324F7TN-highres
    Fotó: Russian Defence Ministry / Handout / AFP
  • Kínában nem kerülnek képernyőre az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság e hétvégi mérkőzései a klubok ukránbarát akciói miatt – írja a The Athletic portál.

    A kínai döntés az után született, hogy a Premier League vezetése bejelentette: a PL-csapatok kapitányai különleges, az ukrán zászló színeiben pompázó karszalagot viselnek a bajnoki mérkőzéseken, emellett Ukrajnát támogató feliratok futnak az eredményjelzőkön a meccsek közben.

    Kína kezdettől ellenezte az Ukrajnában háborúzó Oroszországgal szembeni szankciókat. A pekingi külügyminisztérium szóvivője, Vang Ven-pin a hét elején azt mondta:

    Kína és Oroszország továbbra is normális kereskedelmi együttműködést folytat a kölcsönös tisztelet, egyenlőség és kölcsönös előnyök szellemében.

  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter a BBC-nek azt mondta, meg van győződve róla, hogy Ukrajna meg tudja nyerni az Oroszországgal vívott háborút, egyben dicsérte az ukrán nép „rendkívüli ellenálló képességét”.

    Blinken úgy fogalmazott:

    ha Moszkva szándéka az, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt, és helyére egy saját bábkormányt próbál beiktatni, akkor 45 millió ukrán, így vagy úgy, de el fogja utasítani.

    Hozzátette, a háború már most sem Vlagyimir Putyin orosz elnök tervei szerint alakul – írja a Híradó.hu.

    Az amerikai elnök a BBC tudósítójának, James Landale-nek elmondta: a nemzetközi közösség elkötelezett amellett, hogy mindenben támogassa Ukrajnát, egyben olyan nyomást gyakoroljon Oroszországra, amivel véget lehet vetni a Vlagyimir Putyin által kirobbantott háborúnak.

    Arra a kérdésre, hogy meg van-e győződve az ukránok győzelméről, azt válaszolta:

    Idővel feltétlenül.

  • Nemcsak elavultak, hanem javarészt használhatatlanok is azok a Strila légvédelmi rakéták, amelyeket Németország ajánlott fel Ukrajnának – számolt be az ukrán Pravda alapján a Kárpáthír.

    A Pravda a német Der Spiegelben megjelent tájékoztatóra hivatkozva arról ír, hogy Berlin az elmúlt napokban mintegy 2700 darab, az egykori NDK hadseregétől örökölt légvédelmi rakétát küldött Ukrajnának.

    A legalább 35 éves Strila rakétákat már 2014-ben elavultaknak minősítették, és elraktározták. Azóta már azok a ládák is elrohadtak, amelyekben elhelyezték őket.

    A rakétákat a korukra való tekintet nélkül rendelte meg az ukrán kormány a Pravda szerint.

  • Tömegtüntetés zajlik Herszonban, a Szabadság téren az orosz megszállás ellen – írja a Kárpátalja.ma.

    A több ezer tüntető azt követeli, hogy az orosz katonaság hagyja el a várost. Az utcára vonuló tömegben nők, férfiak és gyerekek is vannak. Azt skandálják:

    • „Haza”,
    • „Szégyen”,
    • „Herszon – ez Ukrajna!”

    A sajtó értesülései szerint lövések is hallatszottak a téren, sérültekről egyelőre nincs információ.

  • A mariupoli városi tanács szerint elhalasztották a civil lakosság evakuálást a városban, mert szerintük az orosz fél nem tartja be a helyi szinten érvényben lévő, ideiglenes tűzszünetet – írja a BBC.

    A tájékoztatás szerint a lakosoknak menedéket kellett keresniük a további tájékoztatásig. 

  • Oroszország megtiltja a műtrágya exportját az országból – közölte Facebook-posztjában az Orosz Föderáció Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma.

    A bejegyzésnek azt a címet adták, hogy „az ásványiműtrágya-ellátás korlátozása a külföldi élelmiszerpiacok összeomlását okozhatja”.

    Figyelembe véve a külföldi logisztikai cégek magatartását és a kapcsolódó kockázatokat, az orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium kénytelen volt felfüggeszteni az orosz műtrágya exportra rakodását mindaddig, amíg a fuvarozók újra el nem kezdik a szabályos munkát, és garanciát nem vállalnak a szerződés szerinti mennyiségű orosz műtrágya leszállítására

    – írták.

  • A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) megtiltotta, hogy orosz bokszolók részt vegyenek a szervezet égisze alatt zajló versenyeken.

    Az IBA bejelentése szerint a döntés a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlásai alapján született. A NOB hétfőn felszólította a nemzetközi sportszövetségeket, hogy Oroszország Belarusz által támogatott ukrajnai háborúja miatt akadályozzák meg az orosz és fehérorosz sportolók nemzetközi versenyeken való szereplését – számolt be az MTI.

    Az IBA-eseményekre a továbbiakban nem engednek be Oroszországból érkező tisztségviselőket, beleértve a bírókat is. A nemzetközi szövetség emellett törölte a szervezet által felügyelt összes oroszországi tornát.

    A tiltó határozat vonatkozik a belarusz sportolókra és hivatalos személyekre is.

  • A szomszédunkban dúló háború miatt a lakosság folyamatosan hagyja el Ukrajna területét. A legnagyobb ifjúsági civil ernyőszervezet az országos adománygyűjtés mellett menekültügyi és idegenrendészeti online jogsegélyszolgálatot indít a hazájukat elhagyni kényszerülők számára – közölte a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott közleményében.

    A Nemzeti Ifjúsági Tanács Nagy Viktor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem megbízott oktatójával, szakjogásszal közösen díjmentes segítséget nyújt menedékjogi, valamint idegenrendészeti ügyekben azok számára, akiknek a jelenlegi nehéz helyzetben jogi, lakhatási, idegenrendészeti, tartózkodási kérdésekben van szüksége megoldásra.

  • Egyértelműen kiállt Ukrajna mellett a Twitteren Elon Musk, a Tesla vezére viszont egy meglepő kijelentést is tett: szerinte azonnal növelni kellene az olajtermelést még akkor is, ha ezzel nem értünk feltétlenül egyet.

    Utálom ezt mondani, de azonnal növelni kellene az olaj- és gáztermelést

    – írta a Twitterre magyar idő szerint szombat hajnalban Elon Musk. Elismerte, hogy ez negatív hatással lenne a Teslára, ugyanakkor szerinte a jelenlegi rendkívüli idők rendkívüli válaszokat követelnek. A fenntartható energiaforrások pedig a jelenlegi helyzetben nem tudják átvenni az orosz olaj- és gázexport szerepét.

    Musk a közösségi oldalán egyértelműen támogatásáról biztosította Ukrajnát a jelenlegi háborúban, illetve szimpátiáját fejezte ki azoknak az oroszoknak, akik elutasítják a jelenlegi helyzetet. Ugyanakkor a Tesla vezére azt is közölte, hogy a Starlink műholdjaik nem fogják leállítani az orosz média sugárzását, bár kaptak erre vonatkozó kérést, de nem Ukrajnától – írja a Portfolio.

  • Egy ukrán menyasszonynak az orosz invázió miatt le kellett mondania az esküvőjét. Elmenekült az országból, de vőlegényét hátra kellett hagynia.

    Egy éjszaka alatt az egész életem tönkrement. Már minden készen állt az esküvőre, díszítettük a termet a lagzira, a vendégek már megérkeztek a városba, aztán reggel felébredtem, és láttam, hogy az oroszok megtámadtak minket

    – nyilatkozta Anasztaszija Novitszki az ABC Newsnak.

  • Mariupol nem az utcáiból és házaiból áll. Hanem a lakóiból – írta nyilatkozatában Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere, miután bejelentették, hogy humanitárius folyosót nyitnak az 500 ezres lélekszámú kikötővárosából, amit körülzártak az orosz csapatok.

    A megszállók folyamatos, kíméletlen ágyúzása mellett nincs más választásunk, mint megadni a lakosoknak a lehetőséget, hogy biztonságosan elhagyják Mariupolt

    – tette hozzá Bojecsenko.

    A lakosok délelőtt 11 órától délután 16 óráig hagyhatják el a települést, melyet napok óta folyamatosan lőnek az oroszok. A városban nincs víz, fűtés és áram, valamint az élelmiszerkészletek is fogytán vannak. Az alpolgármester korábban arról beszélt, hogy olyan heves tűzerő alatt áll a város, hogy a halottaikat sem tudják összeszedni az utcáról – jelentette a BBC.

    Helyi idő szerint délelőtt 11 órakor meg is kezdődött a civilek evakuálása Mariupolból, a tervek szerint a lakosokat a város három különböző pontjáról viszik ki buszokkal.

    Szerhij Orlov, Mariupol alpolgármestere a BBC-nek azt mondta: ötven buszt szerveztek le az evakuálásra, amikkel körülbelül 5-6 ezer ember tudja elhagyni a várost.

    A lakók használhatják a saját járműveiket is, megvan a pontos útvonal Zaporizzsja felé, amin haladva biztonságban el tudják hagyni a várost. Orlov szerint így összesen körülbelül 7-9 ezer ember tud kimenekülni.

    Az alpolgármester elmondta, hogy a vasúti közlekedés nem működik az oroszok pusztítása miatt.

    A tűzszünet két városban van érvényben, az Azovi-tenger partján található Mariupolban és a kisebb Volnovahában. Az ukrán kormány szerint a terv az, hogy Mariupolból 200 ezer, Volnovahából pedig 15 ezer embert menekítenek ki. Mindkét települést komoly bombatámadások érték az elmúlt napokban.

    Orlov hozzátette: egyelőre nincs garancia orosz oldalról, hogy a tűzszünetet holnap folytathatják-e, egész éjszaka erről tárgyaltak, és tovább dolgoznak a megállapodáson.

  • A Telegram üzenetküldő alkalmazáson belül megjelenő tartalmak az álhírek és a dezinformációk forrásává váltak mind az orosz, mind az ukrán fél szempontjából, így a cég nyilatkozatban közölte, hogy letiltja az orosz állami médiát, nevezetesen az RT-t a szolgáltatásai európai használatáról. A Telegram szóvivője pénteken megerősítette, hogy az összes RT-csatornát blokkolták. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy ez más médiumokat, például a Szputnyikot is érinti-e.

    Az RT-t már blokkolta a Facebook, a Twitter, a YouTube és a Tiktok is, miután az Európai Unió szankciókat vezetett be a Kreml által támogatott médiahálózatok ellen. Az EU tisztviselői állítólag figyelmeztették a Telegramot, hogy szerintük az applikációt „háborús propagandaeszközként” használják.

    A közösségi hálózatot egyébként 2013-ban alapította egy orosz testvérpár, Nyikolaj és Pavel Durov. Utóbbi azóta elmenekült Oroszországból – írja a Kárpátalja.ma.

  • Fásy Ádám szervezésében március 13-án a kőbányai Tószínpadon rendeznek segélykoncertet az ukrajnai háború károsultjainak.

    A rendezvényen többek között Csepregi Éva, Zoltán Erika, Delhusa Gjon, Nótár Mary, Opitz Barbi, Tóth Andi és Szabó Ádám fog fellépni – írta meg a Blikk.