Nincs túlélője a kínai repülőgép-balesetnek

2022.03.26. 18:04
Újabb szörnyű hírek érkeztek a március 21-ei kínai repülőgép-baleset helyszínéről; a mentőszolgálat munkatársai nem találtak túlélőket, és nem lett meg a második feketedoboz sem.

Az MU5735 járat túlélői után folytatott keresési művelet szombaton az ötödik napjába lépett, miközben a mentőszolgálat munkatársai tovább kutatták az erdőkkel borított hegyeket, hogy megtalálják a hétfőn lezuhant repülőgép fedélzetén tartózkodó kilenc dolgozót és további 123 utast – számolt be az Independent

A kínai hatóságok azonban szombaton bejelentették, hogy továbbra sem találtak túlélőket a március 21-ei repülőgép-szerencsétlenség helyszínén, és nem lett meg a második feketedoboz sem. 

A China Eastern Airlines által üzemeltetett, Boeing 737-es típusú repülőgép Kína déli részén, a Kuanghszi régióban egy mezőre zuhant. A feltételezések szerint Kína legsúlyosabb légi katasztrófája volt ez az elmúlt három évtizedben.

Összesen 46 ezer négyzetméternyi terület átvizsgálása után a keresőcsapatok március 24-én alkatrészeket találtak a gép romjaiból, valamint emberi maradványokat egy nappal korábban. Az első megtalált feketedobozról úgy vélik, hogy a pilótafülke hangrögzítője volt, és Pekingbe küldték a baleset okainak kivizsgálására.

Március 21-én zuhant le  egy utasszállító repülőgép a dél-kínai Kuanghszi tartományban, több mint százharmincan tartózkodtak a fedélzeten. A légi jármű csaknem kilencezer méteres magasságról két perc és 15 másodperc alatt körülbelül háromezer méter magasságra süllyedt.