Daganatot próbáltak eltávolítani az orvosok, ehelyett felgyújtották a beteg arcát

2022.04.02. 15:02
Daganatot próbáltak eltávolítani az orvosok, ehelyett felgyújtották a beteg arcát – nem ez az első eset, hogy a temesvári kórházban rosszul sikerült egy műtét.

Egy 84 éves férfi szeme alól egy daganatot próbáltak eltávolítani a Temesvári Megyei Kórházban, amikor a baleset történt. A műtőorvos a beavatkozás közben jött rá, hogy mégsem csak felületi tumorról van szó, ahogy azt az elején gondolták, így a hosszabb beavatkozás miatt a páciens intubálása mellett döntött.

A műtéthez használt elektromos szike be volt kapcsolva, és ennek következtében az orvos lángra lobbantotta az oxigént az idős férfi arca körül.

A gyors közbelépésnek köszönhetően a 84 éves férfi „csak” könnyebb égési sérüléseket szenvedett, viszont az orvos is megégette a kezét. A foter.ro-nak nyilatkozott később a műtétet végző orvos, és azt mondta, hogy

szerencsére résen voltunk, hamar eloltottuk a tüzet.

Hozzátette, hogy ilyen balesetek bárhol előfordulhatnak.

Ugyanakkor nem ez volt az első ilyen eset a temesvári kórházban: a sebészeti osztályon egy évvel korábban megégett egy másik beteg is. Azt az ügyet azonban sikerült eltussolni a vezetőségnek.