Egy kocsmában robbantottak Kongóban, legalább nyolcan meghaltak

2022.04.08. 08:03
Nyolc áldozata van a csütörtök esti robbantásos merényletnek Kongó városában, a szemtanúk szerint valaki gránátot dobott a bárban italozók közé.

A kongói kormány szóvivője szerint legalább nyolc ember meghalt az ország keleti részén, miután egy robbanás rázta meg a katonai táborban lévő italozót – számolt be az ABC News. Az áldozatok este 7 óra 40 perc körül gyűltek össze egy italra a Katindo katonai táborban, ahova a helyszínen tartózkodó szemtanúk szerint valaki bedobott egy gránátot. 

A katonai tábor körülbelül 5 kilométerre van Goma központjától. A területen egyre fokozódó erőszak uralkodik el; az iszlám szélsőséges szervezetekkel kapcsolatban álló militánsok célba vették a kongói hadsereget, miután a katonák egy ideje próbálják visszatartani a helyi felkeléseket. 

Egyre több támadás éri az alkoholos italokat kínáló bárokat. Többek között karácsonykor is történt egy öngyilkos merénylet egy éjszakai klubban Beni városában, ahol hat ember vesztette életét. Az Iszlám Államhoz kötődő csoport később magára vállalta a gyilkosságokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport